sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Blascon punia

Blogeissa on viimeisen puolen vuoden aikana tuntunut kiertävän pienimuotoinen Joe Blasco-innostus. Minulle (kuten varmaan monelle muullekin) Joe Blasco on aina ollut jokseenkin "tätimäinen". Hyvin pelkistetyt pakkaukset ja 80-lukua henkivät mainoskuvat ovat omalta osaltaan edistäneet tätä mielikuvaa. Asiaa ei auta sekään, että ainakin Tampereen Sokoksella Joe Blascon tuoteständi tuntuu olevan ikuisen pölyn peitossa. Eli eivät ne Blascon tuotteet oikein muillakaan aiheuta hipelöimishaluja.


Sen jälkeen kun siirryin eläinkokeettomaan kosmetiikkaan, olen Blascon tuotteisiin tutustunut paremmin. Se kun on käytännössä ainoa selektiivinen merkki, jonka tuotteita ylipäätään pystyn ostamaan, kiitos Joe Blascon BUAV-sertifioinnin. Huulipunista ja poskipunista olen löytänyt monia uusia suosikkeja. Luomiväreistä olen toistaiseksi onnistunut pysymään erossa. Syynä on niiden korkea hinta (päälle 30 e/luomivärinappi (!!)) ja se, että vaikka luomivärejä kuinka kehuttaisi pigmenttisiksi, niin paljon halvemmalla saa kuitenkin ihan yhtä hyvää myös muualta.

Vasemmalta: True Red, Cherry, Sunset, Heather, Mia, Bella

Huulipunien koostumuksesta kuitenkin pidän sen verran paljon, että olen niitä erinäisistä aleista ostellut itselleni nyt muutaman ja ajattelin esitellä kokoelmani teillekin.

Blascon huulipunia on neljänä eri koostumuksena (Velvet, Matte, Shimmer ja Sheer). Sen verran tarkkaan en tosin ole suomalaista valikoimaa katsellut, että onko näitä kaikkia saatavilla myös meillä. Omat punani ovat kaikki Velvet-laatuisia, paitsi tuo Bella, joka on Shimmer.

Punat levittyvät todella vaivattomasti, eikä näiden kanssa tarvitse juuri kikkailla saadakseen siistiä jälkeä aikaiseksi. Jopa tuo True Red levittyy huulille ilman rajauskynää yllättävän siististi. Punat pysyvät hyvin paikoillaan, eivätkä minulla käytössä ole mitenkään selkeästi karkailleet juonteisiin. Huulipunan pysyvyys on kohtuullisen hyvä. Minun skaalallani se käytännössä tarkoittaa sitä, että nämä selviävät kahvitunnista, mutta eivät enää ruokatunnista, josta tosin ei ole mikään muukaan puna vielä selvinnyt (koska hankaan huuliani aina syödessäni paperilla oikein kunnolla). Huulipunat myös maistuvat hyvälle! Siitä pitänee huolta suhteellisen suuri sokerin määrä koostumuksessa. Nämä ovat nimittäin erittäin makeita.


Shimmerinen Bella on toistaiseksi jäänyt minulla vähemmälle käytölle. Tämä on ehkä hieman liian haalea minun makuuni. Kiiltoa sen sijaan todella löytyy ja sävy sopisi oikein hyvin kesään ja voimakkaan silmämeikin kaveriksi.


Mian sävy on hyvin lähellä huulteni omaa sävyä. Todella kiva nudesävy siis, joita minun täytyisi opetella käyttämään enemmänkin.


Oranssihtava Heather kuuluu taas sarjaan rakkauspunat. Tämä on Sunsetin ohella huulipunista ehdoton suosikkini. Jotenkin tämmöiset rusehtavan-oranssinvivahtavat punat vaan sopivat kasvoilleni todella hyvin. Lisäksi minulle ei tule näiden kanssa sellaista tunnetta, että huulipuna olisi jotenkin huomiotaherättävän voimakkaan sävyinen. Heatherin kanssa olo on siis varsin kotoisa.


Sunset on vielä Heatheria astetta voimakkaampi, mutta pysyy silti hyvin mukavuusalueella. Ihana ja helppo tämäkin.


Cherry alkaa sitten jo mennä sinne rajoille, että onko tämä arkimeikissä jo liiankin näyttävä (siis minun makuuni). Jostain syystä sävy näyttää itse hylsyssä aika kiltiltä ja ehkä hieman mitäänsanomattomalta, mutta annas kun tämän levittää huulille! Väri tosiaan on kirkkaan kirsikkaisen punainen ja tässä on oikein mukava kiilto. Näissä kuvissa sävy ei pääse täysin oikeuksiinsa, se on oikeasti syvempi.


True Red taas menee sarjaan, "pakko hankkia, kun muillakin on". Tämä sävy on jo useaan kertaan muissakin blogeissa esiintynyt ja kun sävyä niin kehuttiin klassisen punaiseksi, niin täytyihän se itsellekin haalia. En ole tosin uskaltanut tätä vielä kertaakaan käyttää! Olen kirkkaiden huulipunasävyjen käytössä siis aika arka. Muuten True Red oli ilahduttavan helppo levittää, kuten jo aiemmin mainitsin. Ilman rajaustakin tällä saa pienellä vaivalla siistiä jälkeä aikaiseksi, kuten kuvasta näkyy.

Ylärivi vasemmalta Bella, Mia, Heather. Alarivi Sunset, Cherry, True Red

Tässä on vielä kaikki sävyt kädelle kokeiltuna. Varsinkin True Redissä pigmentti on aika huima.

Onko teillä suosikkeja Joe Blascon punissa tai ylipäätään sarjan muissa tuotteissa?

10 kommenttia:

 1. Blascon huulipunat on tosi hyvänlaatuisia, rakastan tuota True Rediä, mutta mulla on pari muutakin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se True Red sopiikin sinulle aivan loistavasti! Kävin vilkaisemassa blogisi Blasco-kirjoituksia ja bongasin sieltä sen yhden ripsarin. Sitä voisinkin jossain välissä kokeilla!

   Poista
 2. Okei, nyt menee over the top mut ootko kokeillu BeautyUK luomiväripaletteja? Onko niistä yhtään mihinkään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luomivärikokoelmani on aika lailla ylitsepursuava, mutta jostain syystä en ole BeautyUK:n luomiväreihin vielä onnistunut haksahtamaan :D Henna Aivojentuuletusprojektista kokeili muutamaa palettia tuossa viime vuonna: http://aivojentuuletusprojekti.blogspot.fi/2014/06/esittelyssa-beauty-uk-luomivaripaletit.html

   Kyllähän ne tuossa näyttävät ihan kivoilta ja pigmenttisiltä.

   Poista
 3. Blascon meikkivoide kiinnostaa, on kuulemma niin peittävä ja pysyvä. Mutta kieltämättä, brändin aura on melko mummomainen, vaikkakin samalla on ihanaa, että ei juosta joka trendin perässä, vaan myydään ajatonta ja klassista kosmetiikkaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei todellakaan juosta ei. Mielestäni Blascon purkit ovat olleet saman näköisiä ainakin sen ajan kuin minä muistan (yli 15 vuotta) :D Meikkivoiteesta olen minäkin kuullut niin paljon hyvää, että varmasti olisin sitä jo kokeillut, ellen olisi niin mineraalimeikkipuuteri-ihminen.

   Poista
 4. True Red on ostoslistallani, Blascon punat kyllä kiinnostavat laatunsa takia! Onneksi brändin mielikuva ei enää ole niin pölyinen ja mummo, mutta samoilla linjoilla Fannin kanssa, aivan varmasti Blascolla on oma fanikuntansa ( joka on saattanut viime aikoina laajentua :D ).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä kannattaa kyllä kokeilla! Olisi mielenkiintoista tietää, että onko blogi-innostus näkynyt tuoteständeillä. Ensin käy se vakio asiakaskunta vuosikaudet ja sitten yhtäkkiä onkin koko kööri bloggareita + muita kosmetiikkaintoilijoita, jotka käyvät kuolaamassa True Redin äärellä :D

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Se on aikas upea sävy ja tosiaan paljon näyttävämpi vielä mitä kuva antaa ymmärtää!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...