torstai 20. helmikuuta 2014

Tee-se-itse magneettinen luomiväripaletti

Päivän askartelutuokio eli Lumenen luomivärien nousu ja tuho.

Postasin uusista Lumenen luomiväripaleteista sunnuntaina. Maanantaina Hohtavaa hiekkaa tipahti lattialle ja näinhän siinä kävi:


Lisätään siis Lumenen syntilistaan luomivärinappien huono liimaus. Tiistaina minulta meni palettiin sitten jo hermo, koska nämä irronneet napit pyörivät pitkin palettia, jälleen sotkua aiheuttaen. Rupesin koluamaan nettiä Z-palettitarjouksen toivossa. Noin 25 euron maksaminen yhdestä pahvilootasta postikuluineen ei kuitenkaan napannut. Jotain oli kuitenkin keksittävä ja sitten välähti! Nettihän on tee-se-itse-ihmisen paratiisi ja tosiaan, erinäisiä Z-palettikopioiden teko-ohjeita on netti pullollaan.

Useamman Youtube-videon katsottuani päädyin väsäämään palettini CD-levystä ja ajattelin jakaa helpot ja yksinkertaiset teko-ohjeet kanssanne, jos inspis iskisi muillakin.


Oman Öö-paletin tekoon tarvitset:

  • Best of Enya- tai Parhaat humppaklassikot-CD:n. Tyhjiä koteloita saa myös ostettua tai sitten kirpparit ovat täynnä CD:itä, joita ei kukaan kaipaa
  • Kynän
  • Sakset
  • Kaksipuoleista teippiä
  • Magneettilevyjä
  • Nättiä paperia (esim. vahvahkoa skräppäyspaperia), kankaastakin tämä voisi onnistua.
Kolme viimeistä löysin Sinellistä vähällä vaivalla.



Pura CD osiin. Tee vihkosella ja levyllä mitä tykkäät. (Levyistä saa esim. kivoja kelloja. Siellä Sinellissä varmasti myydään myös kellokoneistoja. Sinelli muuten EI sponssaa tätä postausta.)

Sotkalla on tällä viikolla hyviä tarjouksia! Sotkakaan EI sponssaa tätä postausta.

Jos tähtäät massatuotantoon kuten minä, tee sapluunat etu- ja takakannelle sekä magneettilevylle, joka tulee kotelon sisäpuolelle siihen, missä CD-levy aikaisemmin oli.



Leikkaa sapluunoiden mukaan paperista etu- ja takakansi sekä magneettilevystä kotelon sisään sopiva pala.



Sovita magneettilevy paikalleen kotelon sisälle, trimmaile tarpeen mukaan reunoja sopivammaksi. Nyt tulee se hankalin kohta: poista suojapaperi magneettilevyn takaa ja liimaa magneettilevy paikalleen. Muista hengittää!



Liimaa molempien kansipapereiden kääntöpuolelle kaksipuoleista teippiä valitsemaasi kuvioon.



Mallaile takakannen ja etukannen paperit paikalleen. Öö-paletti on valmis!



Helppoa kuin heinänteko! Hintaa tälläisella paletilla on sellainen euron/kpl. Magneettilevyt ja teippi maksoivat yhteensä 7 euroa ja skräppäyspaperit olivat vajaan euron kappale. Tuosta magneettilevysetistä tekee hyvin ainakin 5 palettia ja yksi paperiarkki riittää ainakin kahteen palettiin. Ekaan palettiin minulla upposi aikaa puolisen tuntia, mutta kun sapluunat oli tehty, väsäsin seuraavat paletit polven päällä sohvalla jääkiekkoa katsellen alle kymmenessä minuutissa.

Eihän nämä toki vielä ihan täydellisiä ole. Tuohon levyn reunaan jää tuollainen kaistale kokonaan auki. Sitä ei voi oikein peittää paperillakaan, koska kansi ei sitten aukea kunnolla. Tämä tuskin tulee ongelmaksi, ellei ole tapana viedä luomiväripalettejaan esim. suihkuun. Tiiviimpää jälkeä saa tekemällä palettinsa vaikka DVD-levyistä.

Lisäksi näitä ei kannata ihan kauheasti heitellä ympäriinsä, koska magneettilevyssä ei ehkä ole se maailma paras pito. Tähän tosin Sinellistä löytyy vielä vähän ytympiä levyjä, joita myydään yksittäin.


Siinä ne Lumenet on nätissä rivissä. Vaikka palettien teko on varsin näppärää, on tuossa luomivärinappien irrotuksessa vielä vähän harjoiteltavaa. Tuhosin tummanruskeista napeista 2/3. Iskin toiseen sormeni ja toiseen mattopuukon...

Sitten ei muuta kuin askartelemaan! Kansiin voi kehitellä vaikka millaista taidetta, jos sellaisesta tykkää. Jos kuitenkin haluaa päästä mahdollisimman helpolla, niin laiskan naisen versiohan ei vaadi kuin tyhjän CD:n ja kaksipuoleisen teipin. Luomivärinapit voi ihan hyvin myös teipata suoraan kiinni tuonne koteloon. Kotelonakin käy melkein mikä vaan. Neuloo ja purkautuu-blogissa on käytetty vanhaa puuvärirasiaa.

4 kommenttia:

  1. Vitsi, kiva kun jaksoit väsätä noin kivat kannetkin! Minäkin olen harrastanut tätä tee-se-itse-palettirakentelua CD-koteloista, mutta en ole ikinä jaksanut nähdä vaivaa kansien eteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli yllättävän helppoa! Luulin, että näiden kanssa täytyisi tunata pidempäänkin. Teippi kyllä helpotti elämää huomattavasti, ei tarvinnut liimojen kanssa väkertää.

      Poista
  2. Hei! Where did you buy the magnetic shims?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. I bought them from the craft store Sinelli (www.sinelli.fi)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...