torstai 31. heinäkuuta 2014

Ihanuuksia Burren Perfumeryltä

Huh hellettä! Blogiin tulikin vahingossa tälläinen tahaton viikon tauko, kun en vain tässä kuumuudessa ole saanut aikaiseksi sitä, että istuisin koneen äärelle vähäksi aikaa naputtelemaan postausta. Lomakin olisi (jee!), mutta jotenkin tämä lämpö vain imee kaikki mehut. Ylellä taisi olla pari päivää sitten joku juttu, että suomalainen on parhaimmillaan 12-15 asteessa ja voin tämän todellakin allekirjoittaa. Onneksi on tuulettimet keksitty.

Mutta itse asiaan. Toteutin viime kuussa jo pidempään olleen aikomukseni ja laitoin viimeinkin tilausta vetämään Burren Perfumerylle. Yritystä esiteltiin viime vuonna James Nesbittin juontamassa Eloisa Irlanti-ohjelmassa. Kävin tutustumassa firman nettisivuihin ja siellähän oli kaikenlaista mielenkiintoista. Burren Perfumeryssa valmistetaan käsityönä hajuvesien lisäksi myös erilaisia voiteita, saippuoita ja eteerisiä öljyjä, kaikki luonnosta saatavista raaka-aineista.


Koska rakasta kaikenlaisia purkkeja, valikoin tilaukseeni kolmea erilaista voidetta. Tilausta tehdessäni pyysin vielä näytteitä hajuvesista ja sainkin niitä neljää erilaista.


Kasvovoiteista ajattelin kokeilla Lavender & Lemon-voidetta, jonka pitäisi olla kevyt ja hyvin imeytyvä, rasvaiselle iholle tarkoitettu.


Incistä löytyy mm. ruusunmarja-, purasruoho- ja avokadoöljyä. Tuoksussa on enemmän yrttiä ja laventelia kuin sitrusta, mutta tuoksu ei kuitenkaan ole mitenkään epämiellyttävä.


Honey & Beeswax-huulivoide tuntuu yllättävän samanoloiselta taannoin esittelemäni Goodyhoon huulivoiteen kanssa. Burrenin huulivoiteeseen on vain selkeästi käytetty enemmän mehiläisvahaa, koska koostumus on jäykempi. Huulilla voide sulaa nopeaan ja levittyy hyvin. Kosteutustehot ovat ihan kohtalaiset, mutta voiteen kesto huulilla ei ole ihan huippuluokkaa.


Tuoksu on selkeän appelsiininen, joka incillä hyvin selittyy. Kosteuttava ainesosa on auringonkukkaöljy.


Burrenilta saa myös neljää erilaista palsamivoidetta, joista valitsin näin ekaksi kehäkukkavoiteen. Voide on mukavan paksua ja kosteuttavan oloista. Erilaisia öljyjä incistä löytyy jälleen ihan kiitettävästi. Tuoksu on hyvin hento ja hunajainen. Myös muita kolmea Burrenin palsamia tekisi mieli kokeilla.


Mukana tulleisiin hajuvesinäytteisiin en ole kunnolla vielä ehtinyt tutustua näiden ilmojen takia. Spring ja Summer Harvest-tuoksut ovat kuitenkin selkeästi kevyempiä kuin Ilaun ja Frond, jotka ovat kohtalaisen voimakkaita kukkaistuoksuja. Frond on näistä selkeästi makein. Sen verran tuoksuista kuitenkin tykkään, että varmasti joku näistä lähtee tilaukseen vielä jossain vaiheessa.

Burren Perfumerylta voi tilata kaikkia luomutuotteita ilman postikuluja. Sen lisäksi uutiskirjeen tilaamalla (joka ei sähköpostia kuormita kuin ehkä kerran tai kaksi vuodessa) saa ensimmäisestä tilauksesta 10 % alennuksen.

Vaikuttaako Burren Perfumery teistä kiinnostavalta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...