sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Mitä kuuluu käsivoidehaasteelle?

Jos vielä muistatte, niin aika tarkkaan vuosi sitten kauhistelin teille käsivoidepurkkieni määrää ja Netan esimerkin innoittamana päätin ruveta käsivoidelakkoon.

Nyt vuosi haasteen alkamisen jälkeen on varmaan hyvä kohta tarkastaa, että missä mennään. Oma näppituntumani on se, että voiteita ei ole valitettavasti juurikaan kulunut, mutta toisaalta ihan älyttömiä määriä en ole niitä lisääkään ostanut. Aivan jokaista käyttämätöntä purkkia en silti kehdannut tähän postaukseen kuvata yksitellen, koska kuvat olisivat näyttäneet masentavan samalta.

Vaikuttaisi kuitenkin siltä, että purkkien määrä on vähentynyt, koska tämä ennen kuva


näyttää mielestäni paljon pahemmalta kuin tänään ottamani jälkeen:


Hah! Pinta on selkeästi laskenut. Tai sitten purkit on vain paremmin järjestelty.

Onneksi mikään ei ole niin lahjomaton kuin matematiikka. Viime vuonna omistuksessani oli nimittäin yhteensä 2910 ml + 215,5 g käsivoiteita. Kynsinauhavoiteita löytyi 30 ml ja 16,5 g.

Nyt laskettuna jäljellä on 2015 ml + 184 g voiteita. Kynsinauhavoiteita löytyy enää 8,5 g. Olen aika ison osan purkeista antanut pois, koska tunnustan käyttäneeni vain 250 ml + 25 g. Tällä hetkellä käytössä olevia purkkeja en laskuihin ottanut. Niitäkin on aika liuta:


Vaikka olen siis selkeästi maailman laiskin käsivoiteen käyttäjä, joka silti tykkää käsivoiteiden ostelusta, niin sanoisin, että haaste on tehnyt tehtävänsä. En ole enää ostellut käsivoiteita ihan holtittomasti, vaan onnistunut käyttämään enemmän tarveharkintaa. Haasteen puitteissahan minun ei pitänyt ostaa yhtään purkkia käsivoidetta, mutta voin myöntää, että muutamia yksittäisiä repsahduksia on sattunut.

Voiteiden kulutus jatkuu ja uusien ostoa edelleen välttelen. Yritän saada tämän määrän hiljalleen laskemaan johonkin järkeviin mittasuhteisiin. Se tosin taitaa viedä hieman aikaa...

Mitä teidän kosmetiikkavarastoillenne kuuluu? Tuntuuko, että jonkin osa-alueen haalinta vaatisi hillitsemistä?

8 kommenttia:

 1. Kyllä muistan! Onneksi olet selvästi vähentämiseen päin kallellaan näiden kanssa! Mun ei olis mitään järkeä enää hankkia poskipunia eikä luomivärejä, mutta ne ovat meikäläiselle aivan liian vastustamattomia...Meikkien ulkopuolelta vähemmän voisin hamstrata kyllä niitä vartalovoiteita. Sama vika kuin ilmeisesti sulla, että vähän turhan harvoin tulee käytettyä, vaikka siinä olisi nimenomaan tuote, jota pitäisi käyttää. Tai huulirasvat! Olen suurkuluttaja, mutta suurehkon valikoiman puolesta tuntuu, että mikään ei ikinä lopu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tietenkin se minkä jätin mainitsematta on, että nykyään hamstraan ihan yhtälailla niitä luomivärejä :D Tosin osan nudepaleteista olen pystynyt jo jättämään kauppaan, kun olen todennut, että en tarvitse sitä kappaletta nro 20... Mutta onhan ne paletit nyt niin ihania! Niitä vaan katseleekin niin mielellään.

   Poista
 2. Mullakin on useita käsivoiteita käytössä, löysin reilut kymmenen tuubia. Mutta onneksi olen ahkera niitä käyttämään, ja jos en tykkää jostain voiteesta, niin käytän sen kroppavoiteena. Meikit sen sijaan ei kulu millään, ellei kyse ole meikkivoiteesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vartalovoiteiden käyttöä pitäisi tosissaan minunkin lisätä, niin kuluisi nämä käsivoideinhokit siinä samalla kanssa. Tällä hetkellä noissa keskeneräisissä on muutama, jotka tekevät käsiin inhottavan kalvon. Siitä en tykkää sitten yhtään.

   Poista
 3. Vaatisi, meikkivoiteet. Oon iha hirveä hamstraamaan niitä. ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, voin hyvin kuvitella, että eri meikkivoiteisiin syntyy helposti himo. Niissä kun on valittavana niin eri tekstuureita, että varmasti pian haluaa kokeilla vähän kaikkea. Onneksi oman ihoni sävy on niin haastava (valkoinen), että jos yhden sopivan meikkipohjatuotteen löytää, niin siinä on sitten syytä pysyä.

   Poista
 4. Mulle on ainakin kertynyt liikaa kaikenlaisia hiuksiin jätettäviä hoitoaineita ja erilaisia voiteita joita en osaa käyttää säännöllisesti. Silti niitä tarttuu aina alennusmyynneistä mukaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä niissä voiteissa niin onkin? Ne purkit on vaan niin ihania. Vartalovoiteita olen vielä huonompi käyttämään kuin näitä käsivoiteita, mutta onneksi niiden ostelun olen saanut pidettyä edes jonkinlaisessa kurissa.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...