perjantai 25. huhtikuuta 2014

Laveran käsivoiteet vertailussa

Käsivoidehaasteen kommenteissa toivottiin vertailua Laveran käsivoiteista ja minähän tein tietenkin työtä käskettyä. Olen nyt muutaman viime kuukauden ajan yrittänyt tehdä voiteista oikein syväluotaavaa analyysiä ja pyrkinyt löytämään niistä ne pienimmätkin erot.


Kokoelmastani löytyy Laveran käsivoidetta kolmena eri versiona. Body Spa-kokoelman käsivoiteita on kahta erilaista. Ruusulta tuoksuva Organic Wild Rose sekä appelsiinilta ja tyrniltä tuoksuva Organic Orange & Sea Buckthorn. Paikallisessa Prismassa törmäsin joskus Basis Sensitive-sarjan Hand Cream with Organic Almond & Organic Shea Butter-voiteeseen ja mielenkiinnon vuoksi ostin myös tämän voiteen kokeiluun.


Aloitin testauksen appelsiini-tyrni-voiteesta. Tuoksu tässä on aivan ihana! Juuri niin raikas ja piristävä, kuin voisi ajatellakin. Voide imeytyy hyvin, mutta jos sitä laittaa liian paljon, jää käsiin pientä kalvon tunnetta. Kun ei liikaa lotraa, ei ongelmaa kuitenkaan ole ja voide on ihan toimiva tuote kaikin puolin.


Ruusuvoiteessa on todella voimakas ruusuntuoksu. Sanoisin, että tätä ei todellakaan kannata ostaa, jos ruususta ei tykkää. Tuoksu tuntui käsissä vielä pitkään voiteen levittämisen jälkeen. Imeytyminen oli minusta jopa hieman parempaa, kuin appelsiinivoiteessa, eikä kalvon tunnetta jäänyt isommillakaan voidemäärillä.


Basis Sensitiv-sarjan voide oli näistä kaikkein yllättävin, lähinnä siksi, että olin jostain syystä kuvitellut tämän hajustamattomaksi. Tässähän on kuitenkin aivan selkeä (mantelin?) tuoksu! Tuoksu tosin ei ole yhtään niin voimakas kuin edellisissä voiteissa. Imeytyminen oli ihan kohtuullista, mutta muuten tämä tuntui jotenkin vähän tylsältä vaihtoehdoilta noiden edellisten jälkeen.

Tuoksua lukuunottamatta en siis löytänyt näistä mitään kovin merkittäviä eroja. Kaikki voiteet kosteuttivat käsiä ihan hyvin, Basis Sensitiv ehkä parhaiten. Imeytyminen oli kaikilla nopeaa. Vertasin keskenään myös INCI-listoja ja ne olivatkin Body Spa-voiteilla hyvin pitkälle lähes identtiset. Wild Rose-voiteessa on luonnollisesti ruusuöljyä ja -vettä, kun taas appelsiini-tyrnivoiteessa on mm. appelsiininkukan vettä ja tyrnimarjojen uutetta. Myös Basis Sensitiv-voiteeseen on käytetty hyvin pitkälle samoja raaka-aineita ja se sisältää sheavoita, jota muissa käsivoiteissa ei ole.

Kaikki Laveran voiteet ovat siis aika varmoja valintoja, jos käsivoidetta itselleen on hankkimassa. Ne ovat hyvin imeytyviä, miellyttäviä käyttää ja sopivan kosteuttavia. Basis Sensitiv-voiteen saatavuuskin on nykyään aika hyvä. Loppujen lopuksi se suurin ero näiden välillä on tuoksussa. Kannattaa siis valita se, joka omaa nenää eniten miellyttää. Omaksi suosikikseni nousi lopulta ruusuvoide.

Oletteko kokeilleet Laveran käsivoiteita tai muita tuotteita?

6 kommenttia:

 1. Tykkään näistä kaikista, mutta ehkä ruusu on kuitenkin ylitse muiden. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruusukäsivoide on kyllä aika unelma niille, jotka ruususta tykkäävät. Olin jopa vähän yllättynyt siitä, kuinka voimakas tuoksu tässä on.

   Poista
 2. Mää sain Laveralta näytteen tosta Basis Sensitiv- voiteesta ja muistaakseni tosta appelsiini-tyrni-voiteestakin. BS:n piti olla erittäin kuiville käsille loistava kosteuttaja ja sitä olisin tarvinnu talvella. Valitettavasti se oli kuitenkin aivan liian kevyt mulle :( Ja todella vahva tuoksu, vaikkakaan ei huono. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Semmoinen fiilis minullekin tuli, että jos kädet ovat ihan korput, näiden teho ei kyllä riitä, vaikka kaikki voiteet olivat sellaisia ihan suhteellisen mukavia kosteutustehoiltaan. Basis Sensitivkin tuntui ensin aika paksulta tökötiltä, mutta kun sitä rupesi levittämään, ei se sitten ollutkaan.

   Poista
  2. Olen ihan samaa mieltä! Olen kokeillut sekä BS:ää että appelsiini-tyrniä. Molemmat ovat kivoja voiteita, mutta käsiin jää sellainen tunne, että kohta pitää laittaa lisää.

   Poista
  3. Minullekin tuli aika ajoin tämmöinen tunne. Toisaalta kuluupahan sitten voiteet nopeammin, mikä ei ole edes niin huono asia näillä minun varastoillani...

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...