lauantai 5. huhtikuuta 2014

Mitä mukaan matkalle?

Mitä tekee kosmetiikkaan hurahtanut naisihminen, kun varaa lomareissun ulkomaille? Tietenkin sen pakollisen ostoslistan laatimisen lisäksi alkaa murehtia sitä, miten onnistuu pakkaamaan mukaansa mahdollisimman monipuolisen, mutta silti kompaktin lajitelman meikkejä ja muuta kosmetiikkaa, jotta reissussa pärjää.

Olen lähdössä huomenna Berliiniin ja olen tätä ongelmaa pohtinut nyt kaksi kuukautta. Ongelma tuntuu korostuvan varsinkin kun ajattelee, että vielä vuosi sitten olisin pärjännyt meikkien puolella pelkällä ripsivärillä ja puuterilla + mahdollisesti satunnaisella huulikiillolla. Nyt pelkän mukaan otettavien siveltimien määrän ajatteleminen saa aikaan jo pientä hengenahdistusta. Olen kuitenkin päättänyt pärjätä mahdollisimman vähällä ja pakata järkevästi. Olen yrittänyt itselleni myös muistuttaa, etten kuitenkaan selviä edes lentokentän Taxfreesta ilman meikkiostoksia, joten viittä eri poskipunasävyä ei edes tarvitse ottaa mukaan.

Pohdinnan jälkeen olen päätynyt suurinpiirtein tämmöiseen joukkioon:


Ei se tässä kuvassa nyt niin pahalta näytä. Oli se tosin pöydälle leviteltynä paljon isomman näköinen kasa.


Tässä mukaan otettavat meikkituotteet. Tosiaan vuosi sitten tässä kuvassa olisi ollut tuo Helena Rubinsteinin ripsiväri, Lumenen puuteri joko CC:nä tai meikkipuuterina ja jos ihan hurjaksi heittäydytään niin ehkä jopa huulipuna. On pikkuisen valikoima sittemmin paisunut. Merkittävintä lienee, että tässä ei ole oikeastaan mitään turhaa. Tulen käyttämään näitä kaikkia reissun aikana.

Jos muutamia poimintoja tästä kokoelmasta ottaa, niin päätin jo aikoja sitten, että The Matkapaletti tulee olemaan Narsissist. Paletti on kompakti ja sen verran tukeva, että kestää kolhujakin. Sävyjä on myös sen verran mukavasti, että kyllä tällä nyt sen vajaan viikon ajan saa aikaiseksi vaikka joka päivä ihan erilaisen meikin.

Huulipunista mukaan pääsee sekä helppoa että näyttävää. Maybellinen Pink Hurricanesta (oikealla) teen joskus varmaankin omankin postauksen. Sitä on todella helppo käyttää, eikä tarvitse siveltimiä tai rajauskyniä toimiakseen. Toissapäivän ostos on Maybellinen Vivids-sarjaan kuuluva Shocking Coral (vasemmalla), jonka nimi kertoo kaiken. Sävy näyttää kuitenkin sen verran upealta huulilla, että otan tämänkin mukaan.


Kuvan oton jälkeen päätin vielä korvata Lumenen jauhoisen poskipunan Cliniquen tämän kevään uutuustuotteisiin kuuluvalla Cheek Pop-punalla sävyssä 02 Peach Pop. Lumenen poskipunan sävy olisi täydellinen, mutta näin jo sieluni silmin, kuinka rasia aukeaa uudessa söpössä meikkipussissani ja värjää sen saman tien. Cliniquen puna ei koostumuksensa takia tule rapisemaan minnekään. Tämä on tosin ehkä vähän korallisempi kuin ajattelin, joten harkitsen vielä toisen punan mukaan ottamista.


Kosmetiikkainnostuksen hyvät puolet näkyvät kuitenkin tässä ihonhoitotuotteiden koossa. Erilaisia näytepurkkeja ja testerikokoja on niin moneen lähtöön, että täysikokoiseen tuotteeseen ei tarvitse sortua kuin deodorantissa ja seerumissa. Hammastahnastakin löytyy tuollainen minituubi!

Sain eilen tilauksen mukana Weledan Sea Buckthorn-sarjan tutustumissetin, joka saa nyt lähteä kokonaisuudessaan mukaan. Öljy saa toimittaa hätätapauksessa hiusöljyn virkaa. En ole tuota Aussieta ennemmin käyttänyt ja pelkään, että hiukseni saavat kosteuttavasta shampoosta huolimatta kuivuuskohtauksen. Öljy muuten tosiaan on aivan ihanan tuoksuista. Siitä puuttuu se tunkkaisuus, josta suihkugeelin/voiteen kohdalla puhuin.


Sitten vielä satunnaisia must have-juttuja.

Kirja on tietenkin aina oltava ja valinnan kanssa täytyy olla huolellinen. Consuming Passions kertoo viktorianaikaisesta kulutustottumusten muutoksesta ja kulutusyhteiskunnan syntymisestä. Saattaa kuulostaa vähän kuivalta, mutta teksti on juuri sen verran vaihtelevaa, että kyllä se mielenkiinnon yllä pitää. Lisäksi kirja on paksu + pientä printtiä, eikä lopu heti kesken.

Tamariksen kengät ovat kauheassa kunnossa, mutta aivan parhaat kävelykengät. Tämä on jo toinen pari tätä mallia käytössäni. Näillä on kuljettu monet reissut. En aio toisia kenkiä edes ottaa mukaan. Jos nämä pettävät, ostan paikan päältä lenkkarit.

Lusikka-haarukka-veitsi-hököttimen nimi on Spork ja pakollinen reissutuote. Tällä saa syötyä evääksi ostetut jogurtit ja salaatit sekä leikattua sämpylät ja muut leivät. Näitä saa esim. Partiokaupasta muutaman euron hintaan. Tämän kanssa ei tarvitse kantaa mukana erillisiä lusikoita tai kaapia jogurttipurkin pohjia sormin. Sitäkin on joskus harrastettu.

Nyt kun siis matkustamisen tärkein osuus on suoritettu, eli mukaan otettavista kosmetiikkatuotteista on blogattu, voin siirtyä muun pakkaamisen pariin.

Puuttuuko kokoelmastani jotain, jota ilman sinä et matkalla pärjää? Onko jokin täysin turhaa?

6 kommenttia:

 1. Hei minäkin olen menossa Berliiniin kuun lopussa! Lennän Easyjetillä ilman sisäänkirjattua matkalaukkua, joten mukaan otettava kosmetiikka on mietittävä todella tarkasti. Mitä todennäköisimmin minäkin päädyn ottamaan Lily Lolon meikkipohjaksi.

  Ihanaa reissua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia kovasti! Onneksi tälle reissulle saa ottaa mukaan matkalaukunkin. En tiedä, kuinka muuten pärjäisin. Ei se menomatka ongelmaa tekisi, mutta se tulomatka ja ne ostokset... Hauskaa Berliininmatkaa sinullekin sitten loppukuusta, jos ei tule vielä lähempänä "puheeksi".

   Poista
 2. Kävin saksassa ollessani myös berliinissä, jä täytyy sanoa että ihan kiva kaupunki oli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva kuulla! En ole ollut Berliinissä aikaisemmin, joten en yhtään tiedä mitä odottaa.

   Poista
 3. O_o YHDET kengät!! mulla on vähintään kolmet, joskus on ollut jopa 8 paria kenkiä mukana reissussa... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän hyvin niillä yksilläkin pärjäsi. Sitä paitsi, mitä vähemmän kenkiä, sen enemmän tilaa matkalaukussa tuliaisille :D

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...