sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Liian rehellinen seerumi?

Livboxissa tullut Favoran Kosteuttava seerumi on ollut minulla nyt tehokäytössä Berliinin matkan jälkeen. Favora kuuluu suomalaisen Orionin konserniin, mutta en Favoran nettisivuilta löytänyt mistään mainintaa, ovatko Favoran tuotteet myös Suomessa tehtyjä. Olettaisin siis, että ei. Favora on herkkäihoisille suunnattu apteekkimerkki.


Kosteuttava seerumi on pakattu kätevään ja hygieeniseen pumppupulloon. Pulloa on oikein miellyttävä käyttää, mutta sen suu tuntuu ainakin vähän falskaavan. Seerumia pullossa on vain 15 ml. Kun pullon hinta on vielä parinkympin tienoilla, alkaa seerumin hintataso lähennellä jo ainakin semiselektiivisten merkkien vastaavaa.


Favoran sivuilla luvataan seerumin olevan kevyttä ja hyvin imeytyvää ja sitä se kyllä onkin. Seerumi levittyy hyvin ja imeytyy lähes välittömästi. Se ei missään vaiheessa myöskään ärsyttänyt ihoani tai aiheuttanut näppyjä. Seerumia kuluu käytössä kuitenkin yllättävän paljon, joten luulen, että tämä pikkupurkki ei tule olemaan kovi pitkäikäinen.


Seerumi lupaa syväkosteutusta ja ihon ravitsemista sheavoin, hyaluronihapon, pantenolin ja keramidien avulla. Aika hyvänkuuloinen INCI siis. Tässä kohtaa tosin huomasin, että olen tottunut muiden merkkien ylitsevuotavaan ylistykseen ja mahdottomiin lupauksiin tuotteidensa osalta, koska minun täytyi oikein erikseen tutkia paketin kylki ja merkin nettisivut, että ihanko totta mitään muuta ei luvata? Eikö edes sitä kuuluisaa heleytystä? Aloin myös ihan tosissani miettimään sitä, että jos seerumi ei tee muuta kuin kosteuta, niin mihin tätä itse asiassa tarvitaan? Totesin nimittäin, että edes minun lähinnä pintakuivalla ihollani kosteutustehot eivät aina riittäneet. Toki tätä on tarkoitus käyttää vielä erillisen päivä- tai yövoiteen kanssa, mutta jos muiden voiteiden kosteutusteho ei ole riittävä, niin eikös silloin kannattaisi vaihtaa se voide, eikä ottaa ihonhoitoarsenaaliin tälläistä kohtuullisen kallista seerumia? Mielestäni niitä lupauksia olisi siis saanut jaella vähän avokätisemmin.

Käytän Favoran loppuun, mutta en osta uutta. Hinta on aika huima kun ottaa huomioon, kuinka vähän tavaraa purkissa on ja vastaavan kosteuttavan, kevyen voiteen löytää varmasti muualtakin (tosin ei välttämättä näin hyvällä INCIllä). Sinänsä tämä on ihan hyvä tuote, jos tälle vaan keksii jonkun järkevän käyttötarkoituksen.

Mitä mieltä olette tuotelupauksista? Pitäisikö tuotteiden mieluummin luvata ainakin pikkuisen liikoja vai olla 100 % rehellisiä?

2 kommenttia:

 1. Luulen, että maksaa tuon hyaluronihapon vuoksi, se taitaa olla yksi kosmetiikan kalleimpia raaka-aineita? Mä aika harvoin uskon siihen, mitä kosmetiikkatuotteet lupaa, jos puolet lupauksista toteutuu, olen tyytyväinen. :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin päättelin, että varmasti tuon hyaluronihapon takia tämä maksaa. Kai se hyaluronihappo nyt kuitenkin muutakin tekee kuin kosteuttaa, joten luulisi että sitä olisi kannattanut markkinoinnissa jotenkin korostaa.

   Itse olen ensisijaisesti omasta reaktiostani hämmästynyt näiden lupausten suhteen. Tuote tekee mitä sanoo, mutten silti ole tyytyväinen, koska haluaisin että se lupaisi muutakin, vaikken kuitenkaan niihin lupauksiin sitten uskoisi. Hämmentävää...

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...