sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Gwdihw

Ei, en nukahtanut koneen ääreen ja lyönyt otsaani näppikseen. Grhw.. Gwgi... Gwdihw on todellakin kosmetiikkamerkki, jonka voiteita ostin hiljattain muutaman purkillisen. Asiaa selventää paljon se, kun kerron että merkki on walesiläinen. Voidepurkeissa on onneksi myös lausuntaohjeet kielen solmuttavalle nimelle ja se lausutaan goodyhoo. Gdhw.. Gehg... Goodyhoo tarkoittaa pöllöä, joka kaikissa merkin purkeissa myös esiintyy. Goodyhoo valmistaa hoitovoiteita ja -balsameita luonnonmukaisista aineista.


Itse ihastuin pääasiassa näiden purkkien söpöyteen. Kun firman nimikin oli vielä noin kiehtova, niin täytyihän näitä kokeilla. Ostin siis (muistaakseni Naturisimosta) Nail Wizard-kynsinauhavoiteen, Smoochy Lips Cherry-huulivoiteen ja käsivoidehaasteen uhallakin Busy Hands-käsivoiteen. Voiteilla on kaikilla myös walesinkieliset nimet, mutta en edes yritä niitä kirjoittaa tähän. Lukekaa ne itse tuosta, jos osaatte.

Voiteiden koostumus on hyvin öljyinen. Kun purkit saattavat vielä vuotaa, ei näitä kannata paljon käsilaukussa kuljetella. Ensimmäinen operaatio purkkien kanssa olikin vuotaneen voiteen puhdistus, jota oli vähintään kannen välissä, mutta myös muualla.


Eniten voiteista olen käyttänyt huulivoidetta. Siinä on aivan ihana kirsikantuoksu, jonka kestävyys huulilla ei vaan valitettavasti oikein riitä laittohetkeä pidemmälle. INCI, kuten kuvasta näkyy, on hyvin yksinkertainen. Paria öljyä ja vahaa, sekä makuaine. Koostumus on hyvin INCIn mukainen ja kookos- & oliiviöljypohja on hyvin tunnistettavissa.

Huulivoiteen tuntuma onkin pääosin kevyen rasvainen. Se ei onneksi kiillä ihan hulluna, joten voide ei näytä huulilla kuitenkaan siltä kuin olisit voidellut ne oliiviöljyllä. Voide tuntuu huulilla hyvin erilaiselta, kuin esim. markettien Labellot ja muut. Tulin siihen tulokseen, että se johtuu mineraaliöljyn puutteesta. Smoochy Lips ei muodosta huulille samanlaista kalvoa kuin monet muut markettihuulivoiteet.


Busy Hands-käsivoiteen INCI on mielenkiintoinen. Sen ensimmäisenä nimittäin komeilee kehäkukka! Pettymyksekseni voiteesta ei kuitenkaan terälehtiä löydy vaan koostumus on hyvin pitkälle samanlainen huulivoiteen kanssa. Voide näyttää rakeiselta, mutta sulaa iholle täysin.

Voiteessa on kohtuullisen voimakas rosmariinintuoksu, joka tosin iholla ei jälleen ole kovin pitkäikäinen. Voide tuntuu jälleen hyvin öljyiseltä, mutta imeytyy yllättävän hyvin. Jännää on, että vaikka kädet voiteen laiton jälkeen selkeästi öljyisenä vähän kiiltelevätkin, ei tuntuma ole kuitenkaan mitenkään tahmainen tai öljyisen tuntuinen. Tosin näppikseen näköjään jää nyt hieman jälkiä, kun juuri käsivoidetta laitoin.


Nail Wizardista löytyy sitten jo kaakaovoidettakin, joka tekee kynsinauhavoiteesta tasaisempaa. Sen pitäisi olla myös paksumpaa, mutta toistaiseksi olen käyttänyt enimmäkseen voiteen pinnalle noussutta hieman öljymäisempää osaa, joten en voi nyt varmaksi sanoa. Sitruuna tuoksuu jälleen voimakkaana, mutta katoaa nopeasti.

Sekä kynsinauhavoide että käsivoide tuntuvat kosteuttavan hyvin ensinalkuun, mutta vähän ajan päästä käsiin tulee taas tunne, että voidetta pitäisi lisätä. Käteni eivät ole juuri nyt kovin huonossa kunnossa, joten en sitten osaa sanoa, että riittäisivätkö näiden kosteutustehot kuivakätisemmillä. Toisaalta voiko tästä paljon tämän rasvaisemmaksi enää päästä?

Busy Hands

Ostaisinko uudestaan? Jaa, en ole ihan varma. Kaipaisin voiteisiin vähän paksumpaa koostumusta. Toisaalta tuoksut näissä ovat todella herkullisia, joten on hyvin mahdollista, että ainakin huulirasvoihin saatan hyvinkin vielä sortua. Ainakin Orange & Lemon-huulivoiteessa (nam) näyttäisi olevan enemmän mehiläisvahaa, jotta koostumus olisi jämäkämpi.

Goodyhoota saa esim. merkin omilta sivuilta, Naturisimosta ja Lovelulasta

2 kommenttia:

  1. Mulla on toi kirsikkavoide. Olen huomannut saman, eli kesto on oikeastaan olematon. En ole varma, että kuvittelenko vain, mutta jotenkin tuntuu että se melkein kuivattaa huulia. Ehkä pitäis kokeilla sitä johonkin muuhun kuin huulten rasvaukseen, kuten vaikka kynsinauhoille. Mulla on tän yhden voiteen perusteella just sellanen fiilis, että en halua kokeilla noita muita merkin tuotteita. Aina ei voi voittaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan sitä samaa ajattelin, että kosteuttaako vai kuivattaako tämä nyt sitten. Toisaalta, jos tuote tuntuu olevan melkein pelkkä öljyä, niin voiko se oikeasti kuivattaa? Päädyin siis tuohon vaseliininpuuteteoriaan. Oikein mikään paikka ei ole juuri tällä hetkellä oikein rutikuiva, että pystyisi kunnolla testaamaan, että riittääkö näiden tehot.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...