sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Silmämeikkisivellinsettibattle - Real Techniques vs. Ecotools

Jes! Viikon pisin yhdyssana on keksitty ja vielä anglismilla ryyditettynä. Nyt on viikonloppu täydellinen.

EcoTools Bamboo 6 piece Eye Brush Set ja Real Techniques (your eyes/enhanced) Starter Set

Tarkoituksena on pistää Real Techniquesin ja Ecotoolsin silmämeikin tekoon tarkoitetut sivellinsetit tiukkaan vertailuun. Ostin molemmat setit tässä keväällä kun totesin, että meikkaus olisi helpompaa, jos käytettävissä olisi vähän enemmän siveltimiä kuin se yksi ainoa. Olen molempia settejä nyt pidempään käyttänyt ja kun mielipide on alkanut hyvin kiteytyä, voin setit esitellä teillekin. Arvostelu tapahtuu itse keksimissäni satunnaisissa kategorioissa pistein nollasta kolmeen. Katsotaan lopussa, kumpi selviytyy tiukassa kisassa voittajaksi.

Hinta ja saatavuus

Aloitetaan siitä helpoimmasta. Molemmat setit ovat siitä mukavia, että niiden saatavuus on hyvä (ja paranee kaiken aikaa), eivätkä ne ole hinnalla pilattuja. EcoToolsia myydään ainakin Sokoksissa, Emotioneissa ja jopa Citymarketeissa. Netti on näitä pullollaan. RealTechniquesiä ei livenä niin usein näe (jälleenmyyjiä näyttäisi olevan vain Ähtärissä, Jyväskylässä ja Tampereella), mutta muutamasta suomalaisesta nettikaupasta näitä kyllä saa.

Ecotoolsin hinnat: iHerb 7,99 $ (n. 5,85 e), suomalaiset nettikaupat (ja Sokos) 19,50-21,50 e. Ostin omani brittiläisestä verkkokaupasta, jossa hinta oli noin 12,90 £ (n. 16 e). Tosin tähän taitaa olla jokin ulkonäköuudistus tulossa, koska settiä ei näy nyt brittiläisissä verkkokaupoissa missään. Yhden siveltimen hinnaksi tulee 1,17 - 4,3 e

RealTechniquesin hinnat: iHerb 18 $ (n. 13 e), suomalaiset nettikaupat 22,90-29,90 e, brittiläiset nettikaupat 23-26 e. Yhden siveltimen hinnaksi tulee 2,6 - 5,98 e

Pisteet:

Ecotools +++
Realtechniques ++

Setin ulkonäkö


Jos nyt ihan rehellisiä ollaan, niin mielestäni kummankaan sivellinsetin pakkaus ei ole erityisen kaunis. (Puhutaan itse siveltimistä myöhemmin.) Ecotools on todellakin varsin eko ja sen lisäksi siinä näkyy mustat koirankarvat erittäin hyvin. RealTechniques on mustana jo vähän elegantimpi, mutta muuten kotelo on aika kolho. Muovilta tuntuva kangaspäällyste ei hivele silmää, mutta on se ainakin helppo pitää puhtaana.

Ecotools: +
RealTechniques: +

Käytettävyys


Ecotools vetää tässä kategoriassa pidemmän korren ihan kevyesti. Setti ei ole ehkä maailman elegantein esine, mutta se menee pieneen tilaan ja on esim. matkalle helppo ottaa mukaan.

Meikkaan kylppärissä, jossa ei ole liiemmälti laskutilaa. Tämän vuoksi RealTechniquesin lisäominaisuudet menevätkin minulta ihan hukkaan. Kotelosta saa nimittäin myös sivellintelineen:


Suurin ongelma RealTechniquesin kanssa minulla on kuitenkin siinä, että siveltimet ovat niin tiukoilla kuminauhoilla kiinni setissä, että niitä ei saa yksikätisesti irti sitten millään.

Sivellin ei hievahda milliäkään

Ecotoolsin siveltimet sentään irtoavat pidikkeestään ilman väkivaltaa ja ne saa sinne yksikätisesti myös takaisin! Tätä ei kannata RealTechniquesin kanssa edes yrittää. RealTechniquesin setissä on tosin tilaa myös isommille lisäsiveltimille, esim. puuterisiveltimille.

EcoTools: +++
RealTechniques: ++

Siveltimet: Yleisvaikutelma


Jos itse siveltimien ulkonäöstä puhutaan, niin ovathan nuo RealTechniquesin siveltimet paljon laadukkaamman näköisiä Ecotoolsiin verrattuna. Ne ovat suorastaan kauniita. Ecotoolsin siveltimien lyhyys sen sijaan yllätti, mutta käyttöä se ei ole kuitenkaan haitannut yhtään.

RealTechniquesin siveltimien harjakset ovat selkeästi laadukkaammat ja pehmeämmät. Irtokarvoja ei ole kummankaan merkin siveltimistä putoillut. Ecotoolsin ajoittainen karheus tuntuu joskus myös luomella, mutta ei ole mielestäni vaikuttanut lopputulokseen.

EcoTools: ++
RealTechniques: +++
Siveltimet: Vertailu


Verrataan ensin keskenään perusluomivärisiveltimiä, joilla on tarkoitus levittää pohjaväri silmämeikkiin. 

RealTechniquesin Base Shadow Brushiin rakastuin välittömästi ja se on varmasti ihan paras sivellin näistä kaikista. Se on täydellisen kokoinen, pehmeä ja sillä saa aikaan upeaa jälkeä. Ainoa miinus tulee siitä, että kuivempiin luomiväreihin tämä sivellin ei pysty. Pehmeällä siveltimellä niistä ei nimittäin tahdo saada irti mitään.

Ecotoolsin Large Eye Brushin kanssa en ole sen sijaan oikein päässyt sinuiksi. Se on todella iso, eikä oikein tunnu mahtuvan luomelle tai edes kaikkiin luomivärinappeihin. Sisänurkkaan tällä ei kannata mennä ollenkaan. Olen miettinyt, olisiko tälle enemmän käyttöä kasvosiveltimenä esim. korostustuotteiden levittämisessä.

EcoTools: +
RealTechniques: +++ (ja papukaijamerkki)


"Luomivakosiveltimiä" minulla ei ole ollut ennestään ja niille on ollutkin kaikkein eniten käyttöä. Ecotoolsin Angled Crease Brush on viistottu ja se on juuri sopivan kokoinen luomivakooni (miten tuo kuulostaa jotenkin tosi epämääräiseltä...) Sillä saa luomivärin muutenkin levitettyä kauniin mallisesti, joten olen tästä tykännyt tosi paljon.

RealTechniquesin Deluxe Crease Brush sen sijaan on taas paljon isompi ja sopii varmasti hyvin sellaisiin hieman leveämpiin banaanivarjostuksiin. Siveltimen leveyden vuoksi meikin sottaaminenkin on kuitenkin mahdollista, joten tämä ei ole ollut minulle aivan niin helppokäyttöinen kuin tuo Ecotools

EcoTools: +++
RealTechniques: ++


Pieneen piperrykseen löytyy molemmista seteistä myös siveltimet. Ecotoolsin Petite Eye Shading Brush on loistava, kun meikkiin täytyy lisätä ne viimeiset pienet yksityiskohdat. Olen tällä tehnyt esim. ulko- ja sisänurkan viimeiset korostukset. Tämä on myös se sivellin, jossa harjasten karheus aika ajoin tuntuu.

RealTechniquesin Accent Brush on taas korostusten tekoon jo ehkä vähän liiankin pieni, mutta se on aivan mahtava alaluomen meikkauksessa. Harmi vaan, että minulla alaluomen meikkaus tuo esiin erinäisiä silmäpusseja, joita en tiennyt olevan olemassakaan. Siveltimen käyttö on siis jäänyt vähemmälle.

EcoTools: +++
RealTechniques: +++


Seuraavien siveltimien käyttötarkoitus ei ole ihan 100 % sama. Ecotoolsin Smudge Brushia voi käyttää esim. rajausten häivyttelyyn ja varmasti myös alaluomen meikin tekoon. Yritin tällä tehdä kerran yläluomelle myös rajausta, mutta se taas ei oikein onnistunut odotetusti. Tässä on sivellin, joka käytössäni hakee vielä tarkoitustaan.

RealTechniquesin Fine Liner Brush on tarkoitettu selkeämmin rajausten tekoon ja toimii itse asiassa niissä oikein hyvin. Sivellin on tarpeeksi jämäkkä ja juuri oikean pituinen. Myös siipirajauksen sain tällä onnistumaan ihan hyvin.

EcoTools: ++
RealTechniques: +++Sitten vielä kaksi sivellintä, joiden käyttötarkoitukset eroavat toisistaan täysin. Ecotoolsin Highlightin Brushilla voi tehdä korostuksen kulmaluulle ja sisänurkkiin. En ole tätä sisänurkkiin käyttänyt, mutta kulmaluulle kylläkin. Pyöreän muotonsa ansioista tämä on kuitenkin loistava myös häivystyksiin. Olen tähän siveltimeen erittäin ihastunut.

RealTechniquesin Brow Brushia en ole käyttänyt kertaakaan, koska kulmieni muotoilutuotteet rajoittuvat pelkkään Lumenen kulmavahaan. Arvio perustuu siis pelkkään mielikuvitusharjoitteluun. Harjakset ovat sopivan jäykkiä ja itse sivellin on sen kokoinen, että sillä saanee tarkkaakin jälkeä aikaiseksi. Varmasti siis ihan pätevä vehje.

EcoTools: +++
RealTechniques: ++

Lopputulos

Pistelaskun jälkeen lopputulokseksi saadaan:

EcoTools: 21
RealTechniques: 21 + papukaijamerkki

Heh, lähes täysi tasapeli siis. Mietinkin tuossa, että kumpaa settiä suosittelisin, enkä päässyt oikein mihinkään tulokseen. Molemmilla seteillä on omat vahvuutensa ja ne täydentävät hyvin toisiaan. Ecotoolsin siveltimiä tulee ehkä enemmän käytettyä, mutta toisaalta RealTechniquesin perusluomivärisivellin on niin loistava, että ilman sitä ei oikein enää edes pärjää.

Onko teillä näistä siveltimistä kokemusta? Mitkä ovat suosikkinne?

8 kommenttia:

 1. Kiitos tästä! Taidankin hankkia noita Real Techniqueseja lisää. ;p Ainoa, mistä itse en hirveästi RT:n siveltimissä en pidä, on tuo varsin. Itse pidän sivellintä aina kiinni aika keskeltä ja metallisen oloinen pinta on musta hieman liukas. Harmittaa, että se kumiosa on vain ylhäällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta! Ei minunkaan sormeni yleensä siihen kumiosaan osu. RealTechniqueseja on kyllä niin moni kehunut muutenkin, että näissä ei rahojaan ainakaan hukkaan laita. Itseäni kiinnostaisi vielä se poskipunasivellin.

   Poista
 2. Todella hyvä ja tarpeellinen vertailu! Tarvitsen lisää luomivärisiveltimiä, kun ne aina tuntuvat olevan likaiset. Tarvitsen myös monipuolisuutta sivellinvalikoimaan. Kiitos postauksesta :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Näissä on molemmissa hinta-laatusuhde varsin erinomainen ja monipuolinen valikoima siveltimiä erilaisiin tarpeisiin. Suosittelen kyllä molempia sekä yhdessä että erikseen :)

   Poista
 3. Molempia muuten myy myös iHerb.com

  VastaaPoista
 4. Real techniguessin sivelitmet ovat kyllä aivan mahtavia !
  Suosittelen kasvosivellin settiä,sillä en millään muilla siviltimillä enään meikkakkaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Kuvissa kasvosiveltimet näyttävät ainakin tosi hyviltä ja olen muutamaan kertaan niitä melkein hankkinutkin.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...