lauantai 21. maaliskuuta 2015

Hei, me pannutetaan!

Blogeissa on jo pidemmän aikaa pyörinyt haaste, jossa on tarkoitus käyttää pois vanhoja kosmetiikkatuotteita. Haasteessa valitaan 10 tuotetta, jotka käytetään pois kokonaan, eikä uutta kosmetiikkaa saa ostaa tilalle ennen kuin tuotteet on saanut kulutettua.

En alunperin aikonut osallistua haasteeseen, mutta viime viikkoina olen huomannut jämähtäneeni muutaman tuotteen käyttöön ja ajatus siitä, että saisin ne käytettyä kokonaan, on alkanut kummasti houkutella. En tosin lupaa, että onnistun tämän haasteen kohdalla siinä shoppailukiellossa. Tavoitteeni on paremminkin käyttää lopullisesti pois muutamia nurkissa pyöriviä meikkituotteita.


Valinnanvaraahan minulla riittää, mutta päädyin nyt näihin kymmeneen tuotteeseen, joiden sävyt soveltuvat hyvin arkipäivän meikkeihin. Valitsin tuotteet myös sen mukaan, että näitä ei välttämättä loppumisen jälkeen tule niin ikävä. Sinänsä olisi vähän hassua käyttää pois jokin todella hyvä tuote ja sitten ostaa tilalle heti uusi. Osassa tuotteissa on lisäksi iskenyt Sulo Vilen. Kun on halvalla saanut (tai muuten vaan ollut tarjolla), niin olen onnistunut haalimaan tuotteita tuplasti.


Haasteen hankalin osa näkyy varmasti tässä. Otin rohkeasti mukaan useamman luomivärin, jotka tunnetusti kuluvat pois aivan järjettömän hitaasti. Luomiväreistä käytetyin on minulla ehdottomasti Too Facedin toissavuotisen joulukokoelman All I Want For Christmas-paletin mattavaalea, joka on blogissakin vilahdellut monta kertaa. Ongelmana on vain se, että kun saan tuon vaalean käytettyä, niin toinen luomiväri ja poskipuna saattavat hyvin nopeasti vaipua unholaan. Otetaan ne siis tehokäyttöön!

IsaDoran Nude Essentials-paletti on kaukana täydellisestä, mutta helppouden vuoksi tätä tulee käytettyä ahkeraan. Lisäksi palettia tuskin tulee erityisen ikävä kun tämä loppuu. Muutamassa sävyssä on jo kolon alkua.

Shiron Halloween-kokoelman Zero-sävyä minulla on kaksin kappalein. Ehkä toisen näistä voi siis käyttää pois. Tämä on todella kaunis sävy, jota voi käyttää esim. silloin kun silmät vuotavat solkenaan (hello, koivuaika!). Näyttää hyvältä, mutta sen leviämistä ei niin huomaa.


Lumenen aurinkopuuterit otin haasteeseen mukaan, koska vastaavia olisi odottamassa useampi kappale ja haluaisin edes yksistä eroon. Viime kevään hohdeaurinkopuuteri on joutunut rähmäkäpälyyteni uhriksi. Sitä ei voi enää säilyttää kuin vaakatasossa ja senkin vuoksi se olisi hyvä saada nurkista pois. Fresh Day-sävyistä mattapuuteria olen jo jonkin verran ehtinyt käyttääkin, joskin se kuluu aivan tuskastuttavan hitaasti.


Pixin Correction Concentrate on oikein hyvä sävy tummille silmänalusille, mutta en ole tähän oikein koskaan kunnolla tykästynyt. IsaDoran Shadow Liner-kynä on sekin ongelmatapaus, koska en osaa tätäkään oikein kunnolla käyttää. Tämä soveltuu myös luomiväriksi ja tuo tarpeellista kontrastia tuohon luomivärikööriin. Lisäksi viistopäisen siveltimen kanssa tällä saa ihan hyvät rajaukset. Tätäkin löytyy minulla tuplasti, koska noh, Prismassa oli ale.


Puniakin on syytä olla valikoimassa! Jälleen tuplakappaleena löytyvä IsaDoran Sunset in Rio-voidemainen poskipuna tuli mukaan lähinnä tuon Too Facedin punan kaveriksi. Molemmissa pigmentti on kohtuullisen kevyt, joten käyttämällä molempia samaan aikaan saa jo oikein hyvän meikin aikaiseksi.

LilyLolon Romantic Rose-huulipuna on oikein hyvä my lips but better-sävy. Ongelmana vain on, että tämä on vähän liiankin my lips ja siten ehkä turhan nude (joista en niin välttämättä tykkää). Mutta hyvin helppo käyttää! Itse puna on kovin kermainen ja tekee huulien reunoihin laittaessa hyvin herkästi jyrkän reunan.

Lumenen Beauty Base-meikinpohjustaja oikeasti toimii, mutta en koskaan muista sitä käyttää! Otetaan se nyt tehokäyttöön siis.


Tässä vielä kädelle kokeiltuna muutamia sävyjä haastetuotteista. Yläriviltä löytyy Too Facedin paletin ruskea luomiväri, joka on upea, kiiltävä kuparinsävy. Vieressä saman paletin poskipuna, joka on ihanan sävyinen, mutta ei tosiaan erityisen pigmenttinen. Puna hohtelee mukavasti. Sen vieressä on vielä Sunset in Rio-voidepuna.

Keskimmäisellä rivillä on LilyLolon huulipuna. Se näyttää tässä jotenkin paljon tummemmalta kuin oikeasti onkaan. Keskellä on Shadow Liner-kynä ja reunassa Pixin peiteväri. Alhaalla on vielä Lumenen aurinkopuuteri.

Muista tuotteista löytyykin blogista aikaisempia postauksia swatcheineen: IsaDoran Nude Essentials, Shiron Zero ja Lumenen hohdeaurinkopuuteri.

Lähes kaikki tuotteet ovat siis aika vähän käytettyjä, joten tämä projekti valmistuu ehkä joskus vuonna 2025. Palatkaamme viimeistään silloin asiaan :D

10 kommenttia:

 1. Mulla menisi varmaan yhden aurinkopuuterin kuluttamiseen viisi vuotta :D. Ja aina tulee ostettua uusia kivoja kokeiluun...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saattaa olla, että niin menee minullakin :D Olen kuitenkin tätä Lumenen puuteria käyttänyt jo aika monta kertaa ja nyt vasta -pintakuvio- alkaa hieman kulua.

   Poista
 2. Kiva nähdä näitä suomalaisissakin blogeissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tein blogikatsauksen ennen tämän jutun kirjoittamista ja ulkomaalaisissa blogeissa tämä näytti olevan jo vaikka kuinka vanha juttu! Ihan yllätyin. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan myös näin Suomessa.

   Poista
 3. Jään seuraamaan projektisi toteutumista. Multa ei onnistuis ikinä, joten skippasin tän suosiolla. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole minäkään erityisen optimistinen omasta onnistumisestani. Hauska on kuitenkin yrittää :)

   Poista
 4. Tsemppiä projektiin! Ei ihan yhden tai kahden kuukauden juttu :D Mulla on nyt molemmat Lumenen puuterit myös. Tuo hohdeaurinkopuuteri oli viime syksynä kovassa käytössä, mutta käytön jälkiä ei silti näy vieläkään yhtään! Onhan se tosin aika hohtavaa, joten eipä sitä paljon pysty kerralla laittamaan. Sensijaan tuota mattapuuteria olen käyttänyt viime kesästä asti lähestulkoon joka päivä varjostuksena ja siinä näkyy jo lähes puolet pannusta! Joten veikkaan, että ensi kesänä pääsen ostamaan uuden aurinkopuuterin sen tilalle, jippii :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä se on ihan mahtavaa, kun joku pitkään käytetty tuote on joskus jopa loppumassa! Juuri tänä aamuna katselin tuota hohdeaurinkopuuteria. Olen siitä yhtä kiiltävää osiota käyttänyt korostuksiin jo aika monta kertaa ja tuskin pinta on edes kulunut! Apua! Eihän se lopu ikipäivänä!

   Poista
 5. Haha oot rohkee, tuossa on haastetta! Onnea projektiin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Saa nähdä, missä vaiheessa kyllästyn tekemään varsinkin silmämeikkiä yhdellä ainoalla paletilla joka ikinen aamu.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...