keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Jos kerran Stockallakin...

Kuukausi sitten löysin itseni Citymarketista sen hyllyn vierestä, jonne en ikinä uskonut päätyväni. Tiedätte varmaan sen paikan. Hylly löytyy kosmetiikkaosaston syövereistä ja sinne on säilötty se kaikkein halvin tavara. Juuri se, josta löytyy ne kertakäyttöiset kasvonaamiot ja muut epämääräiset kosmetiikkatuotteet.

Omaksi järkytyksekseni olin siellä kuitenkin ihan tarkoituksella. Katselin nimittäin sillä silmällä halpisluomivärejä. Perustelin tämän itselleni sillä, että olin juuri Stockmannilla nähnyt myynnissä The Color Workshopin meikkisettejä ja muistelin, että saman valmistajan paletteja saa myös Cittarista. "Jos kerran Stockakin näitä myy, niin ei kai nämä nyt ihan susia voi olla..." sanoin itselleni ja rohmusin kaikki kolme The Color Workshopin palettia, jotka löysin. Kaikissa oli muutama houkutteleva sävy, joten en osannut palettien välillä päättääkään ja koska hinta oli 5,90 e kappale, ei sekään kovasti kirpaissut. Ihmetyksekseni kävelin kaupasta kotiin nämä kassissa poltellen:


Jokaiseen settiin kuuluu huulipuna, joka on laadultaan kyllä paremminkin huulikiilto, kahdeksan luomiväriä, poskipuna ja muutama sivellin. Värimaailmat eivät tunnu seuraavan mitään selkeää logiikkaa, mutta joka sävystä paleteissa on useimmiten tummempi ja vaaleampi sävy, joten silmämeikin teko onnistuu.Vaikka itse väreissä on kaunis kuviointi, ei pakkaus ole muuten kovin ylellinen. Kanteen painettu logo on juuri sen oloinen, että muutaman käyttökerran jälkeen se todennäköisesti hiulaantuu kannesta pois. Kansi on myös hankala sulkea, koska huulipuna pitää ahtaa milliä liian pienestä kolosta kannen läpi. Koska huulipunat kaiken lisäksi tuoksuvat jotenkin tunkkaiselle, ne ovat jo saaneet enimmäkseen kenkää, parantaen paletin käyttömukavuutta huomattavasti.


Ensimmäinen kerta, kun palettia käytin arkimeikin tekoon, meinasi olla katastrofi. Perusoletukseni nimittäin oli, että ei näillä varmaan mitään tee, pigmenttiä tuskin löytyy ja surkeita ovat varmaan kaikki. Valitsin keskiruskean sävyn, hankasin sitä saman tien oikein kunnolla ja laitoin luomelle. OMG! Näissähän onkin pigmettiä ihan kunnolla! Meinasi meikistä tulla aika paljon tummempi kuin tarkoitus oli. Sama kävi poskipunien kanssa. Varsinkin tuota tumminta ei tarvitse siveltimellä kuin hellästi koskettaa ja pigmenttiä irtoaa jo ihan tarpeeksi tälläisen kalpeanaaman tarpeisiin.


Swatchailin pikaisesti muutaman sävyn paleteista. Tästä löytyy vasemmalta alkaen viimeisen paletin poskipuna (se tummin), ekan paletin kulta ja tummanvihreä, keskimmäisen punainen, tummansininen ja vaaleansininen. Otin luomivärejä paletista sormin, en käyttänyt pohjustajaa. Kaikki sävyt on tehty yhdellä vedolla paitsi tuo vaaleansininen, joka vaati vähän enemmän työtä näkyäkseen.

Olen nyt muutaman meikin näillä tehnyt ja ollut erittäin tyytyväinen. Hinta-laatusuhde on loistava! Olen useampaa markettiluomiväriä jo testaillut ja nämä pyyhkivät L'Orealeilla ja Lumeneilla lattiaa ihan mennen tullen. Pigmenttiä tosiaan riittää, mutta sen saa häivyteltyä tarpeen mukaan myös omalle mukavuusalueelle sopivaksi. Sävyt näissä ovat enemmänkin mattaisia kuin shimmerisiä, vaikka paletissa muulta saattaa näyttääkin. Pysyvyys ei ainakaan ole merkittävästi huonompi kuin muillakaan luomiväreillä, kun pohjustajana on UDPP. Sen verran luomeni vissiinkin rasvoittuvat, että kaikki luomivärit tahtovat neljän tienoilla näyttää jo vähän valjuilta, mutta niin tosiaan tapahtuu minulla aina.


Ongelmiakin toki on. Tuoksu on luomiväreissäkin oudon tunkkainen, mutta sen ei kannata antaa häiritä. Häivytys ei välttämättä aina suju niin kuin tanssi. Varsinkin nuo tummat sävyt pureutuvat väliin kiinni pohjustajaan niin tiukkaan, että joutuu tekemään vähän työtä, jotta meikki näyttää siistiltä. Luomiväriä kannattaa ottaa siveltimeen kohtalaisen varovaisesti, koska ylimääräinen varisee takuuvarmasti ainakin meikatessa. Päivän mittaan värit pysyvät sitten kyllä hyvin paikallaan.

Olen näihin todella tyytyväinen ja luomivärien sekä poskipunien laatu yllätti todella positiivisesti. Arkikäytössä paletit ovat olleet jo ahkerasti. Suosittelen näitä kaikille seikkailunhaluisille, joille halpisimago ei ole heti selkeä este.

Oletteko löytäneet muita aarteita markettien halpishyllyiltä?

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Näitä kannattaa kyllä kokeilla, jos jossain törmää. Eipä siinä paljon menetäkään, jos eivät omaan makuun kuitenkaan sovi.

   Poista
 2. Haa! Ostin itselleni tuon ekassa kuvassasi kaikkein oikeanpuolimmaisimman (: Löysin sen meidän sittarista, mutten tiennyt että paletteja oli muunkin sävyisiä! Täytyypä katsella joululomalla että löytäisinkö noita kahta muuta muualta. Kiva kuulla että ovat oikein hyviä, en ole vielä itse ehtinyt testailla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti löytyy! Aika tyhjiltä on täälläpäin hyllyt näyttäneet viime aikoina. Ehkä näihin on muutkin tykästynyt.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...