sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Käsivoidehaaste

(Seuraava postaus ei sovi niille heikkohermoisille, jotka eivät kestä isoja tavaramääriä)

Netta kertoi viime viikolla Pinkahtavaa punaa-blogissaan huulikiilto-ongelmastaan. Ihania huulikiiltoja kertyy, mutta mitään ei tunnu kuluvan. Ostaminen ja ihailu ovat tärkeämpää kuin itse tuotteen käyttö. Tilanne kuulosti varsin tutulta, koska minulla sattuu olemaan tasan sama ongelma käsivoiteiden kanssa. Vaikka käteni ovat pääosin kuivat, olen silti erittäin huono käyttämään käsivoiteita, mutta erittäin hyvä niitä toisaalta ostamaan. Ne ovat vaan niin ihania! Söpöjä pikkupurkkeja, joita on kiva haalia. Eihän ne edes paljoa maksa ja oho, hups, tilanne onkin yhtäkkiä tämä:


Kyllä, käsivoiteeni tarvitsevat ikioman korin... Päätin siis tarttua Netan haasteeseen ja ryhtyä kuluttamaan voidevarastoani pois ostamatta uusia. Voiteita on niin paljon, että päätin näin ensin alkuun sitoutua käyttämään näistä kaikista neljäsosan. Siinäkin todennäköisesti menee pieni ikuisuus.

Seuraavana haasteena oli tietenkin voidevarastojen laskeminen. Totuus tekee kipeää, mutta ehkä olen tämän ansainnut. Tässä siis kaikki käsivoiteeni:


Luonnonkosmetiikka ja muut luomut.


Yves Rocher ja Dermosil


L'Occitaneja on yllättäen vähän kertynyt.


Burt's Bees ja muut ulkomaiden ihmeet.


Apteekista ja marketeista haalitut.


Kynsinauhavoiteet + yksi eksynyt Burt's Bees Hand Salve-purkki.


Tällä hetkellä käytössä olevat voiteet. En näitä laskenut kokonaissaldoon, koska nuo pikkutuubit loppuvat kohta muutenkin ja noista pöniköistä ei oikein osaa sanoa, paljon on jäljellä. Eli käytän siis nämä pois ensin ja sitten siirryn "haasterasvoihin".

Kuvista puuttuu vielä muutama tuubi, jotka löysin erinäisistä jemmoista kuvien ottamisen jälkeen.

Laskin on lahjomaton ja pääsin siihen lopputulokseen, että käsivoiteita on yhteensä 2910 ml (nyt huimaa) + 215,5 g. Kynsinauhavoiteita löytyy 30 ml ja 16,5 g.

Neljäosa näistä on siis 727,5 ml + 55 g ja 7,5 ml + 4,1 g. Äh, tähän menee tosiaan loppuelämä. Lienee kuitenkin päivänselvää, että yhtään käsivoidetuubia ei tosiaankaan ole enää syytä ostaa tähän huusholliin. Joku voi toki kysyä, tarvitseeko sitä tämän haasteen jälkeenkään vielä tehdä, mutta aloitetaan nyt tästä. Tiedän olevani ostolakon kanssa erittäin heikko ja sitä koetellaan viimeistään ensi kuussa, kun teen reissun Helsinkiin ja poikkean L'Occitanella. Toivottavasti siellä ei ole uutuuksia.

Että näin, nyt on tämä luurankokin otettu kaapista. Tästä haasteesta saatte jatkossakin siis kuulla jonkin aikaa. Voitte toki ottaa myös itse osaa!

Näkyykö muuten voidekavalkadissa mitään mielenkiintoisia tuotteita, joita haluaisitte minun kokeilevan ja esittelevän?

12 kommenttia:

  1. Tuo Crabtree&Evelynin voide kiinnostaisi. Paljon on käsivoiteita! Hiukan kuin minulla ripsivärejä, joista kyllä suurin osa on blogissa esiteltykin. Ilmeisestikin jokaisella kauneusbloggarilla on oma heikkoutensa :)

    http://dzinninajatuksia.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän se taitaa olla :D Täytyy ottaa tuo Tarocco Orange käyttöön. Käytin juuri tähän samaan settiin kuuluvan matkakokoisen suihkugeelin. Se oli oikein raikas tuttavuus! Mielenkiinnolla odotan, onko tämä käsivoide yhtä hyväntuoksuinen.

      Poista
  2. Ooh, mikä kokoelma! Täytyy myöntää, että korikuvan kanssa täytyi hetkinen räpytellä silmiään - melkoinen "aarreaitta" ja itse asiassa sai halun päästä hypistelemään ja tutkailemaan niitä! Pakkaukset ovat noissa kyllä vetävännäköisiä - L'Occitaneissa erityisesti.:)

    Hih, ihanasti ilmaistu tuo "toivottavasti siellä ei ole uutuuksia" - uutuudet, nuo ihanat, kamalat houkutukset...;) Mielenkiinnolla seuraan jemmojen kulutustasi - tsemppiä ja kovasti mielenlujuutta Helsingin reissussa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia tsemppauksesta! Mielenlujuutta todennäköisesti tullaan tosissaan tarvitsemaan :) Tsemppiä sinullekin oman projektin kanssa! Tästä se lähtee!

      Poista
  3. Oih miten paljon! Mulla niitä kuluu tosi paljon kun on niin rutisevan kuivat kädet ettei voi olla ilman.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän aikaa kyllä mietin, että kehtaako näitä paljon esitellä. Kerran se vain onneksi kirpaisee :)

      Poista
  4. Ihanaa, minäkin rakastan käsirasvoja. Oisin erityisen kiinnostunut noists Laveran rasvojen vertailusta, kunhan joskus pääset sinne asti ;).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi hyvä idea! Täytyy laittaa testausjonoon (eli olohuoneen pöydän kulmalle) Tuoksu noissa kahdessa hajustetussa Laverassa on ainakin tosi ihana, varsinkin tuossa appelsiinissa.

      Poista
  5. Wow mikä kokoelma! :) Itse fanitan L'oocitanen voiteita, ne on niin kosteuttavia!
    xx J

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. L'Occitanet on kyllä todella ihania kaikki! Sen takia niitä noin paljon on kertynytkin...

      Poista
  6. Vaikuttava kokoelma :)
    Mulle on kertynyt huulirasvoja, olen viime talvesta ollut ostolakossa. No, nyt tuli tuosta Livboxista yksi, mutta olen aika hyvin pysynyt kurissa. Huulirasvoja käytän monta kertaa päivässä, mutta kuluvat aika hitaasti silti. Nyt olen ruvennut niitä hukkailemaan, onhan keino sekin päästä niistä eroon :/

    Toinen on nuo käsivoiteet, mitä jostain kumman syystä on ruvennut myös kertymään. Alunperin tyttären tosi kuivien käsien takia, sitten omien. Mutta olen tosi huono käyttämään käsirasvaa. Vaikka olen asettanut niitä rasvatuubeja joka nurkkaan... Pitäs nyt oikein tehostaa, koska kädet ja jalat ovat huonossa kunnossa(sipasen jalkoihin sitä samaa aina). Mutta kun sitä olevinaan koko ajan tekee sellaista, ettei sovi rasvaa laittaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huulirasvojen kanssa tulee tosiaan helposti myös tämä sama hamstrausongelma, eikä ne tunnu kuluvan millään! Onneksi olen saanut pidettyä osteluintoni kurissa niiden suhteen aika hyvin.

      Minun on tarvinnut käsivoiteiden käyttö kanssa suorastaan opetella. Olen huomannut, että tuohon ongelmaan, että juuri pitäisi tehdä jotain johon rasvakädet eivät sovi, ei auta muu kuin hyvin imeytyvät voiteet ja pienet voidemäärät kerrallaan.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...