lauantai 3. toukokuuta 2014

Lauantaipäivän testailuja: Voidemainen poskipuna silmämeikinpohjustajana, osa 1

(Varoitus: seuraava blogikirjoitus sisältää meikkikuvia, jotka saattavat järkyttää tyylitietoisempia lukijoita.)


Olen viime aikoina tutustunut tarkemmin varastoissani oleviin voidemaisiin poskipuniin ja todennut ne todella toimiviksi tuotteiksi ihan siinä alkuperäisessä tarkoituksessaan. Muutama harhaostos on kuitenkin myös tehty, kuten Maybellinen Dream Touch Blush sävyssä 02.Maybellinen poskipuna on vaalean persikkaista. Todella kaunis sävy sinänsä ja käytettävyydessä sekä  pysyvyydessä ei ole vikaa.


Ongelma näkyy kuitenkin tästä kuvasta. Sävy on niin vaalea, että se katoaa pienelläkin häivyttelyllä ihooni lähes täysin. Swatch-kuvassa on sipaistu poskipunaa yhdellä kertavedolla tuohon vasemmalle ja muutama sormellinen häivytelty tuohon oikealle. Jälleen pienellä mielikuvituksella näette, että puna jättää ainakin kiiltoa jälkeensä. Ihan livenä pieni punoittava persikkaisuus säilyy, mutta muuten väri häivyttyy ihooni lähes täysin. Meikkipohjan alla käytettynä tällä ei ole toivoakaan näkyä yhtään minnekään.

Jonain hulluna hetkenä sain sitten ajatuksen (hulluja hetkiä minulla piisaa...) Olen metsästänyt myös neutraalin väristä voidemaista luomiväriä, koska luomivärit eivät tahdo UDPP:stä huolimatta pysyä luomillani oikein siistinä koko päivää. Silmäni osuivat sitten tähän Dream Touch Blushiin. Mitä jos...? Samoja silikoonejahan näissä käytetään, eikös vaan? Sen verran tosin katsoin INCI-listaa, että ei siellä mitään silmämyrkyllistä pitäisi olla, joten lähdin kokeilemaan.

Alkutestaukset sujuivat eilen työmeikillä ihan hyvin. Poskipuna tekee luomille vain sellaista hentoa punerrusta, joka peittyy luomiväreillä täysin. Punan pigmentti ei näytä muuttavan luomivärin pigmenttiä mitenkään. Haaleista työmeikeistäni ei vaan pysyvyyden suhteen valitettavasti oikein voi sanoa mitään varmaa, joten päätin tänään haastaa poskipunan oikein kunnolla ja tein sellaiset pigmenttiset överimeikit, että näistä kyllä tuloksen näkee aivan varmasti. Seuraavaksi vuorossa siis ne ei-niin-kauniit silmämeikkikuvat.

UDPP + Dream Touch Blush

Valitsin luomivärikokoelmastani ne kaikkein pigmenttisimmät tapaukset menemättä kuitenkaan mustaan ja tein tälläisen smoky eye-viritelmän. Käytiin molempiin silmiin ensin UDPP:tä, annoin kuivua ja sitten lisäsin oikeaan silmään vielä kerroksen Dream Touch Blushia. Luomiväreinä käytin UD:n Vice 2-paletin sävyjä Prank, Madness ja Strike. Meikki on tehty noin 15 minuutissa, joten sen ei edes ole tarkoitus olla hieno. Latasin vain luomille sen verran paljon luomiväriä, että meikki 1) blogikuvissakin edes jotenkin näkyy 2) muutokset pysyvyydessä olisivat mahdollisimman selvät.

Hellouu Bird of Paradise! UDPP + Dream Touch Blush

Lopputulos on tosiaan, hmm, aika värikäs. Lähinnä papukaijat tulevat ekana mieleen. Valitettavasti koko komeus ei esiinny näissä kuvissa vieläkään oikein edukseen.

Pelkkä UDPP

Selkeää eroa pohjustusten välillä tuli jo meikkausvaiheessa. Dream Touch Blush selkeästi imi pigmentit itseensä kiinni paljon tehokkaammin. Luomiväri ei varissut käytännössä yhtään! Sen sijaan UDPP:llä pohjustetun silmän koko alapuoli oli ihan turkoosin-vihreän kukertava ja saatoin silmämeikinpoistoaineella putsata osan alaluomen meikistäkin pois. Jos oikein tarkkaan katsotte, näkyy ero näissä kuvissakin. UDPP + DTB silmän alaluomi on tuossa yläpuolella paljon siistimpi, kun taas tässä pelkässä UDPP-kuvassa värit ovat selkeästi enemmän levahtaneet pitkin poikin.

Pelkkä UDPP

UDPP-pohjustuksella Prank oli paljon mattaisempi, kun taas UDPP + DTB-silmässä Prankin pigementti oli paljon intensiivisempi. Jännää kuitenkin oli, että vaikka pigmentti kiinnittyi hyvin, näytti se UDPP + DTB-silmässä leviävän poskipunapohjustuksen päällä sivusuunnassa! Mielenkiintoista.

Vähän kreisejä testauksia siis ohjelmassa tänään. Palaan illemmalla raportoimaan lopputulokset. Testin pituus tulee olemaan koiran pidätyskyvyn mittainen, koska lienee sanomattakin selvää, että en tällä meikillä uskaltaudu sisätiloista mihinkään.

2 kommenttia:

  1. Ei papukaijassa ole mitään vikaa, minusta aivan ihana meikki!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, kiitoksia! En ole tottunut näin voimakkaita värejä silmämeikissä käyttämään, joten tällä on aikamoinen shokkiefekti aina kun katson peiliin. Sinänsähän nämä sävyt ovat todella upeita.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...