torstai 13. marraskuuta 2014

Ihonhoitokokeiluja ja historian huonoimmat swatchkuvat

Öljyistä on puhuttu talven lähestyessä useammassakin blogissa. Minullekin on ihonhoitoöljyjä kertynyt tuonne kaappeihin, vaikka olen ollut vähän sitä mieltä, että sekaihoinen nyt tarvitsee ihan viimeisenä lisää öljyä. Muiden kirjoituksia lukiessa tuli kuitenkin mieleen, että mitä jos pitäisi vaan kokeilla.

Tämä koko blogihan lähti oikeastaan siitä, että halusin löytää itselleni paremman ihonhoitorutiinin. Vaikka kaikenlaista olen vuoden aikana kokeillut, en ole kasvojeni ihon hoidossa tullut yhtään sen viisaammaksi. Mielestäni ihoni reagoi eri voiteisiin todella herkästi näppyyntymällä ja tämä on johtanut siihen, että olen kasvovoiteita enemmän vältellyt kuin käyttänyt.

Ajattelin välttelystä siirtyä samantien toiseen äärilaitaan ja päätin kokeilla oikein tehokosteutusta.


Käytössä on viime ajat ollut tämä kolmikko. Aqua Oleumin Apricot Kernel Oil löytyi Ruohonjuuresta. Hintaa en tarkkaan muista, mutta taisi olla jossain kympin kieppeillä. iHerbistä aprikoosiöljyä saisi paljon halvemmalla. Born to Bion Argan-öljyyn törmäsin Prismassa, hinta vajaat 15 euroa. S5 Replenish Serumin näytteen ostin 9 punnalla Naturisimosta. Koko 30 millin pullo maksaisi 44 puntaa. Seerumi on eri öljyjen sekoitus. Siinä on kookos-, ruusunmarja-, tyrni-, granaattiomena- ja arganöljyjä hajusteella sekä E-vitamiinilla höystettynä.

Nykytaidetta: "Öljyt naarmuisella lautasella". Ylhäältä S5:n seerumi, arganöljy ja aprikoosiöljy

Kaisulin blogista sain vinkin sekoitella öljyt voiteeseen ja niin olen nyt tehnytkin. Aprikoosiöljyä olen hinnan vuoksi loivannut vartalon iholle ja seerumia sekä arganöljyä käyttänyt kasvoille milloin minkäkin voiteen parina. Täytyy kyllä sanoa, että vaikka näppyjen määrä ei ole toistaiseksi oleellisesti vähentynyt, ei se ole lisääntynytkään. Iho on pehmeämpi ja tasaisempi. Olen aivan ihastunut tähän öljyämiseen.

Sekä arganöljy että seerumi imeytyvät iholle kohtalaisesti ihan yksinäänkin. Tuoksu on molemmissa, jos ei nyt miellyttävä, niin ainakin siedettävä. Seerumin tuoksusta jopa tykkään. Olen miettinyt sen ostamista täysikokoisena, mutta toisaalta öljyissä nyt löytyy, joten taidan käyttää muut loppuun ensin. Tuolla olisi jojoba-ruusuöljykin vartoilemassa vuoroaan.


En muuten oikeasti tiedä, mitä ajattelin nämä swatchkuvat ottaessani. Näistä ei nyt tullut kauhean inspiroivia tai informatiivisia. Noh, näkeehän tuosta ylemmästä kuvasta, että arganöljy on muita keltaisempaa :p

Dzinni kirjoitti muuten blogissaan hiljattain eri öljyjen vaikutuksista.

Oletteko jo saaneet öljyherätyksen? Minkälaisia vinkkejä öljyjen käyttöön teillä on?

4 kommenttia:

 1. Itse tykkään avokadoöljystä ja ruusuöljystä, joita laitan esim. perusvoiteiden sekaan, joita käytän melko usein kropan rasvaukseen. Nauravat öljyt, jotenkin symppistä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En voinut vastustaa hymynaamakiusausta, kun se aprikoosiöljy levisi niin sopivasti siinä lautasella.

   Poista
 2. Haha, no hyvähän se on, ettei ota tätä bloggausta ihan niin vakavasti :D (kuviin viitaten)! Edullinen muuten toi sun arganöljylöytö.

  Mulla on edelleen käytössä The Body Shopin E-vitamiiniöljyseerumi ja Balm Balmin ruusunmarjaöljy, joista vieläkin tykkään kovasti.

  Minkä merkin jojoba-ruusuöljy sulla on korkkaamatta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän olla ottamatta mitään vakavasti! Paitsi ehkä töitä. Argania ostaessani ajattelin ensin, että onpa kallista, raaskiiko ostaa. Hämmästykseni kuitenkin huomasin, että tuo taitaa olla melkein edullisimpia arganöljyjä tällä puolen iHerbiä.

   Jojoba-ruusuöljy on Eliah Sahilin. Öljyt on kauniissa lasipulloissa. Saa sitten nähdä, onko niiden käyttö siitä pullosta yhtä ihanaa...

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...