lauantai 22. marraskuuta 2014

Pixin ultimaattinen kauneuspakkaus

Pixi on ehdottomasti yksi suosikkimerkeistäni. On oikeastaan Pixin syytä, että olen niin hullaantunut luomiväreihin. Pixin Eye Alchemy Assortment oli yksi ensimmäisistä hankkimistani paleteista ja edelleen yksi suosikeistani. Koska luomivärien suhteen menen selkeästi tällaisella more is more-periaatteella, en ole ollut kauhean vaikuttunut Pixin viimeaikaisista Mesmerizing-paleteista, joissa on vain kuusi sävyä, pyh!


Onneksi ne ovat Pixillä kuitenkin ajatuksenlukijoita. Näin sopivasti joulun alle Pixi julkaisi uuden Ultimate Beauty Kit (2nd Edition)-settinsä, joka sisältää ei enempää eikä vähempää kuin 40 (!) luomiväriä ja 12 erilaista korostusväriä ja poskipunaa! Luomivärifanaatikko melkein pyörtyy onnesta.


Paletin alaotsikko on Warm & Cool ja luomivärit onkin jaettu kylmempään ja lämpimämpään osioon. Paletti ei ole mitenkään erityisen helppokäyttöinen. Toinen osa on melkein pakko kääntää "kiinni", koska muuten 2/3 paletista lerpattaa ties missä. Tämä taas tietenkin johtaa siihen, että kaikkia luomivärejä ei näe kerralla. Lämpimämmällä puolella meikatessani ajattelin, että tässä on kivoja ruskean sävyjä, mutta tummanruskeat puuttuvat kokonaan! Täytyi turvautua muihin paletteihin. Vasta myöhemmin huomasin, että ne tummat olisivat löytyneet tuolta kylmältä puolelta, doh!


Pixin kantavana ajatuksena on käsittääkseni oman kauneuden korostus ja se tapahtuu pääsääntöisesti kaikenlaisen kiiltävän kautta. Matta ei olekaan Pixillä yleensä ollut kovin suuressa huudossa ja merkin vahvuudet löytyvät etenkin kiiltävistä luomiväreistä. Kylmältä puolelta löytyy kuitenkin aika paljon myös mattaisia sävyjä ja tässä saattaa olla se syy, etteivät sävyt oikein vakuuta ainakaan pigmenttisyydellään. Ruskeita on tällä puolen yllättävän paljon. Olisin kaivannut vielä enemmän lilaa ja sinisen sävyjä.


Päätin yrittää mahduttaa kaikki 20 luomiväriä yhdelle kämmenenselälle, joten toivottavasti näette nuo reunoillakin olevan sävyt edes jotenkin. Yleisvaikutelma on aika kiltti ja kevyt. Mm. kunnon tumma violetti loistaa poissaolollaan. Tästä kun ottaa ruskeat pois, niin oikeasti viileitä sävyjä ei ihan kovin montaa jää. Pigmentti on kohtuullinen, mutta ei mikään super.


Setin poskipunat ovat myös sen verran kiiltäviä, että en oikein osaa sanoa, missä korostusvärit loppuvat ja poskipunat alkavat. Kahta ensimmäistä riviä voi ainakin ihan huoletta käyttää myös pelkkään korostamiseen. Poskipuniin olisin jälleen kaivannut voimakkaampia värejä.


Näiden swatchien mahduttamisessa en onnistunut ihan niin hyvin kuin edellisissä. Paletin alimmainen rivi on tässä nyt pystysuorassa tuossa oikeassa laidassa. Muuten sävyt ovat järjestyksessä. Käyttökelpoisia poskipunia, jotka johonkin jopa näkyvät en oikein löydä tästä kuin muutaman. Paras on ehdottomasti alimman kerroksen viimeinen sävy, joka näiden muiden rinnalla näyttää kovin voimakkaalta, mutta ei todellisuudessa sitä ole. Vain normaalipigmenttinen, suhteellisen puhtaan punainen puna. Muita sävyjä saakin sitten kerrostaa edes kohtuullisen lopputuloksen aikaansaamiseksi. Alimman rivin keskimmäinen poskipuna on hämmentävän oranssi, lähes keltainen. Tämä menee paremmin melkein luomivärinä. Erisävyisiä korostusvärejä sen sijaan on joka lähtöön. Tästä varmasti moni löytää itselleen sopivan. Aika kevyttä kättä kannattaa kuitenkin käyttää, kiiltoa meinaan piisaa.


Lämpimän puolen sävyissä on onnistuttu paremmin. Ruskeat ja vihreän sävyt ovat hallitsevia. Näihin kun ymppää toisen puolen tummat ruskeat niin sävyistä saa oikein monipuolisesti erilaisia meikkejä aikaiseksi. Painotus on myös enemmän siellä kiillon puolella, joissa Pixi tosiaan on parhaimmillaan.


Lämmintä puolta swatchatessa tuli ensimmäistä kertaa sellainen wow-fiilis päälle. Sanoisin, että kaikki kiiltävät sävyt ovat todella hyviä ja pigmenttisiä, levittyvät hyvin. Sävymaailma on kaunis.

Kaikenkaikkiaan Pixin tämän joulun paletti on hyvin uskollinen firman yleiselle linjalle. Se on ennenkaikkea hyvin piximäinen. Lämpimät, kiiltävät sävyt ovat tämän paletin vahvuus. Poskipunaosasto tuottaa jonkin verran jo harmaita hiuksia.

Testimeikissäni olen nyt kahteen kertaan onnistunut tekemään laimeahkon meikin, johon jäin kaipaamaan jotain tummempaa mukaan. Kaikkein omituisin kokemus oli ensimmäinen yritys, jonka tein lämpimällä puolella. En ollut tässä kohtaa vielä tajunnut, että ne tummanruskeat ovat siellä toisella puolella. Onnistuin käyttämään meikkiin todella kiiltäviä sävyjä ja sen lisäksi korostuksessa oli keskiosion ylimmän rivin keskimmäinen sävy, joka on todella hohtava. Poskipunana taisi olla  kolmannen rivin keskimmäinen. Lopputulos oli se, että kiiltoa oli niin paljon, että olo oli kuin diskopallolla. Korostustuotteen kanssa tein melkein överit, poskipuna ei oikein näkynyt minnekään ja koko naama näytti kuitenkin oudon värittömältä, kuin kuolleista herätetyltä. Ei ihan mennyt putkeen (korjailin tulosta sitten muiden firmojen tuotteilla...)

Eli ei ihan ongelmaton tapaus tämäkään paletti. Minun täytyy vielä sävyjen yhdistelemistä harjoitella, eiköhän tästäkin ihan kohtuullista jälkeä saa irti ennen pitkää.

Palettia saa ainakin LookFantasticiltä ja BeautyBayltä. Hinta on 35-39 euron paikkeilla.

8 kommenttia:

 1. Toi on tosiaan vähän ajattelematonta, että korostuspuutereissa ja poskipunissa ei oikeastaan ole eroa pintojen puolesta. Värit ovat kyllä kauniit kaikin puolin. Erityisesti noi lämpimät vihreät kiinnitti heti mun huomion. Mie en olekaan kokeillut vielä Pixin luomivärejä, muita kuin niitä Lid Last Shadow-kyniä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne vihreät toi mulle heti mieleen sen Essencen syyspaletin. Hyvin samanlaisia sävyjä ja siitä paletista pidän edelleen tosi paljon. Varmasti ne on tässä paletissakin tosi käyttökelpoisia!

   Poista
 2. Pixi on mielenkiintoinen merkki, monta kertaa olen aikeissa ollut testata jotain, mutta en ole oikein tiennyt, mistä aloittaa. Mikä on se must? Toi helmiäispinkki-poskipuna olisi aivan ihana, jos sitä pigmenttiä tosiaan olisi vähän enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo hailakammat sävyt menevät kyllä enemmän sinne korostuspuuterin puolelle, mutta kerrostuksessa nämä varmasti ovat ihan käteviä.

   En ole Pixiltä juuri muuta kokeillut kuin luomivärejä. Tosiaan kaikki kiiltävä on ehdottomasti Pixin vahvaa alaa. Sen lisäksi nuo Hennan mainitsemat luomivärikynät ja kirkkautta tuova Correction Concentrate (esim. tummille silmäalusille) ovat keränneet paljon kehuja. Niin ja tosiaan onhan minulla myös rajauskyniä, jotka ovat ihan jees.

   Poista
 3. Kylmän puolen sävyt olisivat niin mulle sopivia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin kallistun nykyään enemmän kylmien sävyjen puolelle, koska niitä ruskeita on kaikki nurkat väärällään :) Jos tässä olisi ollut samanlaista blingiä kuin tuolla toisella puolella ja vahvempia sävyjä, niin tämä olisi ollut oikein mainio setti

   Poista
 4. Oi, onpa ihanan näköinen paletti! Mua houkuttaa varsinkin poskipunaosio ja lämpimät luomivärisävyt, vaikka yleensä oonkin enemmän kylmien ystävä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo lämpivät ovat aika ihanan näköisiä! Itsekin kallistun mieluummin kylmälle puolelle noin muuten.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...