sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Aamun Frantsilat

Törmäsin jokin aika sitten lähimmässä marketissa Frantsilan ihonhoitotuotteisiin ja päätin ottaa niistä huulivoiteen ja käsivoiteen kokeiluun. Varsinkin huulivoide suorastaan huusi nimeäni pakkauksen punaisen värityksen vuoksi (niin, ei ole sattumaa, että tälläkin blogilla on se nimi mikä on)


Erinäisten sattumusten seurauksena sekä huulivoide että käsivoide ovat nyt päätyneet kylppärin kaappiin ja käytän näitä molempia lähinnä aamuisin. Huulivoide lupaa vedettömän koostumuksensa ansiosta pitää huulet pehmeinä kaikkina vuodenaikoina samalla kun antioksidantit ja niiden kaverit suojaavat huulia kaikelta mahdolliselta.

 
INCIstä löytyy jojobaöljyä, mehiläisvahaa, sheavoita, helokinsiemen- ja hamppuöljyä sekä yrttiuuteita. Todella mukavan tuoksun ja maun voide saa anisöljystä. Huulivoiteessa on myös SPF4 aurinkosuojakerroin, tosin en ole täysin varma mistä ainesosasta tämä mahtaa tulla. Liekö sillä niin väliäkään, koska noin matalalla suojalla tuskin mitään tekeekään.


Voidetta on helpohko levittää roll-pään avulla. Kaikista lupauksistaan huolimatta voide jättää kuitenkin huulet vähän kuivan tuntuisiksi. Mielestäni se ei myöskään kestä huulilla kauaa. Aamukäytössä tämä on kuitenkin mielestäni vain etuna, koska käytän päälle kuitenkin huulikiiltoa tai huulipunaa, eikä niiden pysyvyyttä varmaankaan edistä se, että alla olisi paksu kerros imeytymätöntä huulirasvaa. Huulivoide siis sopii tarkoitukseensa mainiosti.


Toinen testissä oleva tuote on Frantsilan 11 yrtin käsivoide, jonka pakkausta ei ole ainakaan kovin trendikkääksi muissa blogeissa kutsuttu. Onhan tuo kieltämättä vähän tylsä. Käsivoide lupaa, että tätä käyttämällä kädet pysyvät pehmeinä ja hyväkuntoisina. Voide kosteuttaa, elvyttää ja suojaa käsien ihoa.


INCI on varsin mielenkiintoinen enimmäkseen sen takia, että se on pitkä ja polveilevä kuin elämä. Tätä lukiessa ihan oikeasti tuli mieleen, että olivat sitten päättäneet Frantsilassa kokeilla, kuinka paljon eri ainesosia yhteen rasvaan saa mahtumaan ja lisäsivät tähän kaikkea mitä kaapista löytyy. Laskin piruuttani ainesten määrän. Niitä on 41. Yksittäisen ainesosan määrä siis ei voi olla päätä huimaava ja kyllä ainakin itselläni aiheuttaa myös sen kysymyksen, että voiko niillä tosissaan olla mitään tehoakaan. Ihan hyvänkuuloisia aineita tästä toki löytyy, mm. nerolia, öljyjä, yrttiuutoksia ja aromaterapeuttisia öljyjä.


Syy, miksi juuri tämä voide on valikoitunut aamukäyttöön on se, että tarvitsen aamuisin käsivoiteen, joka imeytyy salamannopeasti. Vien aamutoimien jälkeen nimittäin koiran lenkille, eikä sitä viitsi tehdä klähmäkäsin. Imeytymisen puolesta tämä voide onkin aivan huippuluokkaa. Suurinpiirtein kuuluu vaan, että Whoosh! ja voide on käsistä hävinnyt. Se ei jätä käsiin häiritsevää kalvoa. Itse asiassa tämä olisi paras käsivoide ikinä, ellei tuoksu olisi niin yrttinen, että siihen on tosiaan ollut totuttelemista.

Ihan kivoja tuttavuuksia siis. Molempia ostaisin uudestaan, koska ne sopivat kuin nenä päähän juuri siihen tarkoitukseen, joihin niitä tällä hetkellä käytän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...