torstai 5. syyskuuta 2013

Takaisin teini-ikään

Vitamin C-voiteiden vauhdittama naaman näppyyntyminen ei sitten mennytkään ihan niin vain ohi. Itse asiassa kasvoni ovat nyt huonommassa kunnossa kuin ne ovat ikinä olleet. Ilman mineraalimeikkipohjaa en näyttäisi edes ihmiseltä. Nyt hieman pelkään, että kasvoni reagoivat myös tuolle uudelle L'Occitanen voiteelle [rumasana]. Sydän itkee verta, koska voide vaikuttaa muuten loistavalta, pidän sekä koostumuksesta että tuoksusta. Olen tässä viime päivät myös miettinyt mikä tälle nassulleni sitten oikein kelpaisi, kerta se on näin krantuksi osoittautunut. Pitäisikö tälle käyttää herkälle iholle tarkoitettuja voiteita, akneihon voiteita vai mitä? Ei kai sitä auta muuta kuin testata vähän lisää.

Tosiaan kasvojen iho meni jo niin huonoon kuntoon, että päädyin siihen mihin en edes teini-ikäisenä joutunut sortumaan. Hain siis kaupasta muutaman täsmähoitotuotteen finneille. Seuraavaa arviota en siis ikinä uskonut tekeväni, eikä se perustu mihinkään kovin pitkään testaukseen. Sinänsähän nämä tuotteet lupaavat nopeaa vaikutusta iho-ongelmiin, joten kyllä luulisi, että muutamassa päivässä jo vähän näkee mihin suuntaan näillä tuotteilla iho alkaa mennä.


Paikallisessa Prismassa oli hyllyt puoliksi tyhjillään, mutta löytyi sieltä silti tälläiset: Garnierin Pure SOS Pen ja Clearasilin Rapid Action Treatment Cream. Molemmat lupaavat näkyvää vaikutusta finneihin 4-5 tunnissa. Näiden kahden INCI-listoista vakuuttavampi on ehdottomasti SOS Penillä. Sieltä löytyy B3-vitamiini ja salisyylihappo heti listan alkupäästä ja vähän myöhemmin vielä sinkki ja eukalyptusuute, joka tosin saattaa pitkään käytettynä myös ärsyttää ihoa. Clearasilissa on myös salisyylihappoa, mutta muuten en ihan päässyt perille, mitä muuta vaikuttavaa ainetta tämä sisältää. No, Clearasilhan toimii "yhteistyössä ihon kanssa" (hauskasti sanottu), joten jos se onkin se oma iho, joka tämän vaikutuksesta alkaa finnejä vastaan taistella, mene ja tiedä.
 
Clearasil on näistä ehdottomasti se helppokäyttöisempi. Sitä voi laittaa meikin ja muiden ihonhoitotuotteiden alle. Se on helppo levittää ihan omin sormin ja imeytyy nopeasti. Purkista saa juuri sen määrän kuin oikeasti tarvitsee.


Garnierin SOS Penin kanssa ei sitten olekaan ihan niin yksinkertaista. Kun Clearasilin tuote on emulsiomainen, on SOS Pen geeli. Tarkoitus olisi kaiketi annostella tuolla hieman kolmionmuotoisella kärjellä geeli purkista suoraan finnille, mutta... Eihän sitä yhtään tiedä, kuinka paljon pitää puristaa, joten yleensä geeliä tulee aivan liian paljon. Voiteen alkoholi lisäksi kirvelee ihan kunnolla rikkinäisellä iholla. Tämän opin kantapään kautta.

Geeli on myös erittäin tahmaista. Halusin kokeilla tätä kasvoilleni heti kaupasta tullessani, vaikka olinkin juuri lähdössä juoksulenkille. Kasvoja myöhemmin lenkin jälkeen putsatessani huomasin, että kasvoni olivat täynnä kaikenlaista pientä hiekanmurua ym. ilmassa leijaillutta, joka oli ilmeisesti tarttunut finnivoiteeseen. Tätä ei siis missään nimessä voi oikein käyttää kuin yksinään. Meikin alle tämä olisi sula mahdottomuus. Jotenkin ajattelisin, että yöksikin laitettuna saattaisi tyynyliina olla kiinni poskessa aamulla herätessä.


Mutta entäs sitten se tärkein eli teho? Ihan käytännön syistä olen Clearasilin voidetta käyttänyt nyt eniten. Näppyni ovat alkaneet hieman parantua, mutta jotenkin tuntuu, että ne olisivat tehneet sen muutenkin. Mitään kovin säväyttävää vaikutusta tällä siis ei ole ollut. Toisaalta mitään negatiivistakaan en ole huomannut. Ihoni ei ole olennaisesti kuivunut.

SOS Pen vaikuttaa itseasiassa lupaavammalta, vaikka olen sitä vain kaksi kertaa noiden edellämainittujen ongelmien vuoksi vasta käyttänytkin. Ei se niille isommille paukamille toki mitään mahtanut, ne nyt olisivat tarvinneet muutenkin jo melkein antibioottia, mutta punoitus niiden ympäriltä väheni silminnähden. Myöhemmin huomasin myös sellaisen mielenkiintoisen ilmiön, että muutaman näpyn päältä iho kuoriutui pois tämän käyttämisen jälkeen, joten kyllä se ainakin kuivattaa. Muiden blogien arvioiden perusteella tämä voisikin olla parhaimmillaan juuri alkaville finneille käytettynä. Kun paise on jo pikkusormen pään kokoinen, lienee peli jo näiden osalta aika pitkälle menetetty.

Jatkan varmasti näiden käyttöä, kerta ne nyt on hankittu. Nähtäväksi jää, pystyvätkö ne pitämään hieman pienemmät katastrofit paremmin kurissa. Sen kyllä vielä sanon, että jos jollain on oikeasti ongelmia aknen kanssa, kannattaa mieluummin suunnata joko apteekkiin tai sitten suoraan lääkäriin. Sieltä löytyy takuulla paljon paremmin vaikuttavia tuotteita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...