lauantai 7. syyskuuta 2013

Ihmevoide?

 

Päädyin tämän finninaamani kanssa viime viikonloppuna sitten lopulta apteekkiin. Ajattelin itseasiassa käydä katsomassa, minkälaisia akneen taipuvaisen ihon kasvovoiteita siellä olisi tarjolla. Niitä en lopulta kuitenkaan ostanut, mutta mukaani sain kuitenkin Avenen herkälle iholle tarkoitetusta voiteesta näytteen. Farmaseutti onnistui myymään minulle myös Uriagen Cu-Zn ärsyyntyneelle iholle tarkoitetun voiteen, jonka kuparin ja sinkin olisi tarkoitus rauhoittaa nimenomaan ärsytysreaktioita ja tasoittaa ihoa. INCI tosin näyttää vähän hurjalta. Mineraaliöljyä on heti top 3:ssa, mutta totesin, että ei tämä naama ainakaan enää kovin paljoa voi pahentua ja lähdin kokeilemaan.

Olin toiveikas, joskin vähän skeptinen. Kasvojeni ihoa ei ole toistaiseksi mikään voide muuta kun pahentanut, joten miksi tämä olisi mitenkään poikkeava? Voide on aika paksua, ei tahdo imeytyä kunnolla ja jättää kasvot rasvaisen näköiseksi, joten mikään meikinalusvoide tämä ei ole. Onneksi kuitenkin viikonloppuna ei ollut mitään menoja, joten saatoin rauhassa olla ihan sisätiloissa kiiltävän naamani kanssa.

Lähtötilanne ei todellakaan ollut hyvä. Lauantaiaamuna ihan oikeasti mietin, että jos ihoni ei ala kohta korjaantua, niin itkukaan ei ole kaukana. En oikeasti voinut käsittää, että nassuni voi olla siinä kunnossa. Laitoin siis voidetta ja pettymyksekseni, muttei kenenkään yllätykseksi, kaikki näpyt olivat vielä illalla paikallaan. Ei muuta kuin rasvaamaan lisää. Sunnuntaiaamuna mietin, että ehkä hyvällä mielikuvituksella finnit olivat kuivumaan päin. Illemmalla totesin, että ihoni ihan tosissaan näyttää siistimmältä. Sinänsä näpyt eivät olleet hävinneet mihinkään, mutta pienimmät olivat pienentyneet. Kaikkein suurin muutos oli kuitenkin se, että punoitus sekä näpyistä että iholta yleensä oli selkeästi vähentynyt. Aloin jo näyttää ihmiseltä! Itseasiassa iho näppyjen välissä näytti oikein hyvältä ja tasaisen väriseltä.

Siihen se sitten jäikin. Alkuviikosta totesin, että voide ei tuntunut auttavan juurikaan enempää vaan kasvoille oli paremminkin ilmestynyt muutama uusi tuttavuus. Minun oli pakko varan vuoksi lopettaa tämänkin voiteen käyttö, jotta ihoni edes joskus parantuisi. Sinänsä tämän avulla pääsi jo vähän vauhtiin.

Olen miettinyt, mihin tätä voidetta sitten voisi käyttää. Kasvoilleni tätä en tosiaan uskalla enää laittaa. Kovasti voide mainostaa olevansa ei-komedogeeninen, mutta jos kevyemmästäkin voiteesta iho reagoi niin entäs sitten tälläisestä tökötistä? Voisin ajatella, että tällä olisi paikkansa kuivan ihon ja lievien ihottumien hoidossa. Voisin tätä oikeastaan kokeilla toiseen ikuisuusongelmaani, eli kutiseviin sääriini. Mitähän sääret tästä tykkäisivät sheivauksen jälkeen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...